cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Päivi Räsänen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 april 2022 door Redactie

Aanklager vrijgesproken Finse politica opnieuw in hoger beroep

De Finse politica Päivi Räsänen wordt, nadat ze afgelopen week werd vrijgesproken, opnieuw aangeklaagd. De christelijke politica liep het risico op acht jaar gevangenisstraf voor uitspraken over homoseksualiteit waarin ze de Bijbel citeert, maar werd daarvoor vrijgesproken door de rechter. In de uitspraak is te lezen dat "het niet aan de rechter is om Bijbelse begrippen te interpreteren." Aanklager Raija Toiviainen is "ontevreden" met de uitspraak van de rechter en gaat nu in hoger beroep, meldt CNE News.

Vorige week werden zowel de Nederlandse ds. Kort en de Finse politica Räsänen vrijgesproken voor uitspraken over homoseksualiteit en het huwelijk die zij deden op basis van hun christelijk geloof. Het juridisch proces van Räsänen krijgt dus echter nog een staartje. 

De Finse aanklager eist een straf van minstens 120 dagen voor Räsänen en 60 dagen voor bisschop Pohjola, die meewerkte aan de verspreiding van de boodschap in een pamflet. Daarnaast wordt Räsänen aangeklaagd voor tweets en een uitspraak in een televisie-interview waarin ze op basis van een Bijbeltekst homoseksualiteit afkeurt. "Bijbelse leerstellingen over huwelijk en seksualiteit komen voort uit liefde en niet uit haat", aldus Räsänen. De Finse politica gaf eerder al aan dat ze hoopte dat het bij de voordelige uitspraak van de rechter zou blijven, maar bereid is om het recht op religieuze vrijheid te verdedigen "desnoods tot het Europees Gerechtshof."

In een column uitte ds. M. van Reenen via CIP.nl zijn zorgen naar aanleiding van de kwestie-Räsänen: "Ook al zou mevrouw Räsänen de cel ontlopen, deze rechtszaak leidt tot gevangenschap van meningen. (...) Ook christenen die homoseksuele relaties afwijzen worden zomaar beïnvloed door de postmoderne tijdgeest. De tijdgeest van iedereen zijn eigen waarheid, iedereen in zijn waarde laten, de Bijbel heeft niet meer het laatste woord."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een gedram van aanklager Raija Toiviainen. Zij weigert haar verlies en ongelijk te aanvaarden. Maar wie zich tegen Gods heilzame wetten en leefregels blijft verzetten, zal uiteindelijk schipbreuk lijden (Spr. 29:1).