cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 maart 2022 door Redactie

Tim Hofman haalt uit naar SGP: 'Extreemrechtse partij vol fundamentalisten'

Het COC is bezig het met ontwikkelen van een leerlijn rondom seksuele diversiteit en genderdiversiteit. De door de overheid gesubsidieerde belangenorganisatie voor de LHBTIQ-gemeenschap is van plan om lessen te ontwikkelen voor de groepen 3 tot en met 6 van de basisschool. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop spreekt over ‘extreem en verwarrend gedachtegoed’. Programmamaker Tim Hofman reageert en noemt de SGP op zijn beurt 'extreemrechts' en 'fundamentalistisch'.

Al jarenlang probeert het COC om voet aan de grond te krijgen bij basisscholen om kinderen zo vroeg mogelijk te informeren over seksuele diversiteit. Dat gebeurt volgens hen op dit moment veel te weinig op scholen. Vorig jaar deden in totaal zo’n 1500 scholen mee aan Paarse Vrijdag, een dag waarop solidariteit getoond wordt met de LHBTIQ-gemeenschap door het dragen van paarse kleding. Jeroen Horvers, projectleider bij het COC, schrijft op social media dat er vervolgens vanuit docenten de vraag is gekomen of er meer aanbod zou kunnen komen vanuit het COC voor het hele schooljaar. ‘Daarom gaan we de komende tijd uitbreiden met een doorlopende leerlijn omtrent seksuele en genderdiversiteit die de gehele basisschool beslaat’, laat hij weten.

Het COC heeft inmiddels een oproep gedaan aan docenten van groep 3 tot en met 6 van de basisschool om zich te melden zodat ze mee kunnen werken aan het ontwikkelen van de leerlijn. Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid namens de SGP, vindt dat een slecht idee, zo schrijft hij op Twitter. ‘Het COC wil leerlingen uit de groepen 3 en 4 van de basisschool lessen geven over gender en seksediversiteit. Laat kinderen op die leeftijd aub met rust. Daar hebben ze meer aan dan aan extreem en verwarrend gedachtengoed. Bij het vragenuurtje wil ik de regering hierop bevragen.’

Programmamaker Tim Hofman, die actief strijdt voor het aanpassen van de Grondwetartikelen over de vrijheid van onderwijs en godsdienst, greep de uitspraak van Bisschop aan om dit stokpaardje weer boven water te halen. ‘Vrouwen moeten rokken dragen, seks is verkeerd en als je dingen fout doet ga je naar de hel om daar eeuwig te branden, vrees God!’, schrijft hij op Twitter. Om daar cynisch aan toe te voegen: ‘Normaal’. ‘En dit is Noah, die is non-binair’, gaat hij verder om daar een citaat van Bisschop aan toe te voegen: ‘Extreem en verwarrend’.

‘Soms vergeet je wel eens dat de SGP een extreemrechtse partij vol met fundamentalisten is’, vervolgt Hofman. ‘Maar gelukkig is daar dan Twitter om je hieraan te herinneren.’ Hofman krijgt daar weer flinke kritiek op van onder meer Telegraaf-journalist Wierd Duk: ‘Als je echt geen benul hebt wat er met ‘extreemrechts’ wordt bedoeld, noem je de mannenbroeders van de SGP maar zo.’ Ook PVV-Kamerlid Harm Beertema reageert: ‘Soms weet je niet waar je moet beginnen om zoveel domheid, zoveel intellectuele luiheid, zulk zelfvoldaan deugpronken aan de kaak te stellen.’

Overigens is Hofman niet de enige die kritiek heeft op de tweet van Bisschop. Ook de auteur en homoseksuele christen John Lapré reageert via hetzelfde medium op het SGP-Kamerlid: ‘Bisschop grijpt aanbieden van dergelijk lesmateriaal aan kinderen aan om zijn punt te maken. Namelijk dat het gaat om ‘gedachtegoed’, wat naar zijn oordeel ‘extreem en verwarrend’ is. Waarom dan wel ‘de hel’, ‘het oordeel’, ‘God als verterend vuur’ enz. dan al inprenten?’, verwijst hij naar het onderwijs op reformatorische scholen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

En ziehier, de onverdraagzaamheid en de eenzijdigheid, omtrent het onderwerp der onderwerpen, zijn weer aanwezig.

Het moet door de strot worden geduuwd, met verdachtmakingen, met in de hoek trappen waar de SGP niet in hoort; alles is geoorloofd. Een erg triest gebeuren.