cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Päivi Räsänen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 januari 2022 door Redactie

Finse politica Päivi Räsänen houdt hoofd koel door vertrouwen in God tijdens rechtszaak

Na het delen van haar kijk op het huwelijk werd de Finse christelijke politica Päivi Räsänen door de politie beticht van het "aanzetten tot haat". De rechtszaak staat gepland op 24 januari. De christelijke politica loopt een risico op een celstraf van maarliefst zes jaar, toch maakt ze zich geen zorgen over de afloop van de rechtszaak. "Ik vertrouw op God", aldus Räsänen in gesprek met Alliance Defending Freedom.

De politica voelt zich gedragen door gebed. "Ik ben erg blij met de gebeden van gelovigen uit Finland en andere landen. Op sommige dagen ontvang ik honderden berichten van mensen die voor mij bidden. Ik geloof dat wanneer God mensen beweegt te gaan bidden, Hij iets goeds zal doen", reageert Päivi Räsänen.

Räsänen schreef samen met een Finse bisschop Pohjola een boekje waarin zij schrijven over het huwelijk. Ze keuren elke vorm van seksualiteit buiten een heteroseksueel huwelijk af en noemen homoseksualiteit een zonde. Räsänen wordt aangeklaagd als auteur van de brochure, bisschop Pohjola als uitgever, ondanks dat de brochure al jaren oud is. Het boekje is nog steeds te verkrijgen op het internet. De twee Finse christenen worden aangeklaagd voor het beschikbaar stellen van de brochure en weigeren het document offline te halen. "Bijbelse leerstellingen over huwelijk en seksualiteit komen voort uit liefde en niet uit haat", reageerde Räsänen eerder op de aanklacht.

De aanklacht vanwege het boekje is onderdeel van een driedubbele aanklacht tegen de politica. Of het tot een veroordeling komt, valt nog af te wachten, maar theoretisch gezien riskeert zij voor elk van de drie aanklachten: tot twee jaar celstraf voor de brochure, tot twee jaar celstraf voor een tweet over de gay-prid en tot twee jaar celstraf naar aanleiding van uitspraken over het huwelijk tijdens een televisie-interview. Dat komt neer op een 6-jarige celstraf. De politica waarschuwt voor de gevolgen, wanneer ze de rechtszaak zou verliezen. Dit zou kunnen betekenen dat het verboden wordt om uit te komen voor geloofsstandpunten rondom het huwelijk en seksualiteit. "De gevolgen zijn er niet alleen voor mij of andere christenen, maar voor iedereen in Finland", aldus Räsänen.

Bekijk het hele gesprek met de Finse Päivi Räsänen over de rechtszaak in de onderstaande video van Alliance Defending Freedom.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit is toch absurd dat iemand vanwege een geloofsuitspraak 6 jaar in de gevangenis zou moeten. Is er dan geen sprake van meningsvrijheid in Finland? En bovendien is de aanklacht ‘aanzet tot haat’ volkomen onjuist omdat de bijbelse visie voortkomt uit liefde en niet uit haat.