cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Katholieke stichting
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2022 door Patrick Goede

Katholieke stichting beschuldigt Facebook van censuur na blokkeren advertentie

 Een katholieke stichting die een Facebookcampagne was gestart voor het verzamelen van handtekeningen tegen het seksueel uitbuiten van christelijke vrouwen, is furieus op Facebook. Het platform blokkeerde de advertentie waardoor een stuk minder handtekeningen zijn opgehaald. "Dit is censuur die de meest kwetsbare vrouwen op aarde de mond gesnoerd heeft."

Inmiddels is de blokkade opgeheven maar Facebook heeft nog altijd geen uitleg gegeven over het tegenhouden van de advertentie, meldt Christian Today. Vanaf 11 november werden er acht weken lang strenge restricties aan de stichting Aid to the Church in Need (ACN) opgelegd. Het hield ook in dat de organisatie geen toegang had tot WhatsApp, een platform dat ook van Facebook is.

De petitie van ACN die ondertekend kon worden, riep de regering van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Naties ertoe op om meer te doen om christenen en religieuze minderheden te beschermen tegen seksueel geweld.

Neville Kyrke-Smith, directeur van ACN, laat weten dat Facebook de organisatie "gemuilkorft" heeft. "We zijn blij dat Facebook de restricties ongedaan heeft gemaakt. Maar door te weigeren uitleg te geven over het hoe en waarom van de blokkade, is het moeilijk te geloven dat dit iets anders was dan arbitraire censuur - die gebruikt is om de meest kwetsbare vrouwen op deze aarde de mond te snoeren."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Gezichtenboek volgt zijn eigen koers, door dit soort acties / restricties weet je ook wat hun motieven zijn