cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Theofilos III Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2022 door Redactie

Patriarch van Jeruzalem: "Christenen worden uit de stad verdreven"

Een paar weken nadat kerkleiders uit Jeruzalem pleitten voor een zone voor christelijk cultureel erfgoed in Jeruzalem, ervaren christenen tegenstand in de Oude Stad. Radicale Israëli willen volgens de Grieks-Orthodoxe Patriarch Theofilos III christenen uit de stad verdrijven. "Onze aanwezigheid in Jeruzalem wordt bedreigd", aldus de patriarch volgens de Christian Post.

"Onze kerk wordt bedreigd door Israëlische radicale groepen. Deze extremistische zionisten zorgen ervoor dat christenen het erg moeilijk hebben in Jeruzalem. Onze broeders en zusters zijn slachtoffers van haatmisdrijven. Onze kerken worden regelmatig belaagd en worden geplaagd door vandalisme. Kerkelijk werkers zijn regelmatig het doelwit van intimidatie", stelt Theofilos III. "Christelijke families die al decennialang in de stad wonen, voelen zich niet welkom in hun eigen huis."

De patriarch gelooft dat de radicale zionisten christenen, bewoners en bezoekers, uit Jeruzalem willen verdrijven. Hierbij benadrukt hij dat het gaat om kleine radicale groepen en dat deze groepen "niet representatief zijn voor de staat Israël of het Joodse volk."

In de kerstperiode werd Israël beschuldigd van discriminatie toen zij geen uitzondering voor het reisverbod gaven aan christelijke pelgrims. Vanwege het coronavirus zijn de grenzen van Israël gesloten. Voor Joodse reizigers die gebruikmaakten van het Birthright Programme, werd wel een uitzondering gemaakt. Joodse jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar oud mochten nog steeds gratis naar Israël om het land van hun voorouders te bezoeken.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zie je Jezus al zo uitgedost als deze 'Patriarch'? Tot welke dwaasheden schijnchristendom al niet kan leiden! Men richt zich vrijwel geheel op uiterlijke zaken (gewaden, titels, ambten, gebouwen, ceremonies, beelden, relikwieën, wijwater, enz., enz.). Er is een ernstig gebrek aan geestelijk inzicht, omdat men vooral aardse eer en aanzien zoekt. "Als jullie dan met Christus opgewekt zijn, zoek de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand van God. Bedenk de dingen, die boven zijn, niet die op de aarde zijn"(Kol. 3:1,2).