cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christine Vos-Mauricia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

10 januari 2022 door Hour of Power

Christine probeerde twee keer zelfmoord te plegen maar hoorde steeds een stem

Christine Vos-Mauricia wilde tot twee keer toe zelfmoord plegen maar hoorde beide keren de woorden van dr. Robert Schuller in haar hoofd: ‘God loves you and so do I’. Oftewel: ‘God houdt van jou en ik ook’, het deed Christine op haar besluit terugkomen.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Jaren later krijgt ze de kans om de oprichter van Hour of Power persoonlijk te bedanken voor zijn programma en liefdevolle woorden. In 2007 geeft ze namelijk haar getuigenis in de Crystal Cathedral voor een miljoenenpubliek. Bij de Nederlandse Hour of Power vertelde Christine afgelopen zondag onder andere hoe het haar sinds die tijd is vergaan.

Vader
Christine had een moeilijke jeugd. “Ik had een gewelddadige vader met een alcoholverslaving. De enige oplossing die ik zag was om er een einde aan te maken. Je denkt: ‘Er is niemand die naar mij luistert en om mij geeft’. Je hebt het gevoel totaal verloren te zijn. Dan ben je dankbaar als daar het licht van de Heer weer doorheen kan schijnen. Toen ik dr. Schuller in Amerika ontmoette zag ik in zijn ogen de liefde van de Vader.”

In Nederland sluit Christine zich vervolgens aan bij een Antilliaanse gemeente. Maar daar gaat het op een gegeven moment weer mis in het leven van Christine. “In het begin ging alles goed maar op een gegeven moment kwam er iemand de gemeente binnen die daar een hoge positie kreeg. Ik raakte in een web verstrikt van goedgelovigheid en naïviteit. Deze persoon leek goed voor mij te willen zorgen maar op een bepaald moment raakte ik zwanger. Ik schaamde mij daar ontzettend voor, trok mij steeds meer terug en raakte in een depressie.”

"Ik raakte in een web verstrikt van goedgelovigheid en naïviteit. Deze persoon leek goed voor mij te willen zorgen maar op een bepaald moment raakte ik zwanger"

Zwanger
De man die haar zwanger gemaakt heeft is één van de voorgangers uit de gemeente. Zijn vrouw vraagt vervolgens aan Christine wie haar zwanger gemaakt heeft. “Ze confronteerde mij en zei dat ze wilde weten wie de vader van het kind was. Ik heb het toen, in de veronderstelling dat ze het wist, verteld. Iedereen werd vervolgens heel kwaad en dat was voor mij de reden om een stap terug te doen.”

Ondanks wat haar is overkomen geeft Christine God niet de schuld. “God blijft God. Ik heb heel snel beseft dat de mens mij pijn heeft gedaan. Mensen stellen je teleur en doen je verdriet. Maar in dat alles toonde God mij door anderen heen dat Hij wel degelijk om mij gaf. Zo kreeg ik een keer een telefoontje van een vriendin tijdens mijn zwangerschap, ze vertelde dat God nog steeds van mij hield en dat er mensen waren die van mij hielden. Dat was een glimlach van de Heer die ik op het juiste moment nodig had. Ik twijfel niet aan Gods liefde, die heeft Hij keer op keer aan mij bewezen.”

Christine is inmiddels getrouwd met Edwin Vos en na verschillende miskramen heeft het stel een dochter gekregen in 2020. Dit was de vervulling van een belofte die God eerder aan het stel gedaan had. Christine mocht haar verhaal afgelopen zondag bij Hour of Power delen in het kader van de 1200e uitzending van het programma. Ze vertelt tot slot: “Hour of Power is in mijn leven altijd een bron van hoop en inspiratie geweest. Ik hoop en bid altijd dat zoals het mijn leven gered heeft, het nog veel andere levens zal mogen redden.”

Hulp nodig? Bel 113 Zelfmoordpreventie: 0900 0113 of kijk op 113.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Een heel indrukwekkend verhaal en heel mooi. Alleen ben ik nieuwsgierig; hoe kunnen zij nu zo zeker weten dat God hen een dochter beloofd heeft? Hoe weet je of je dat goed hebt begrepen? En hoe kan J. v/d Bos zeggen dat hun kinderen het weer door kunnen geven aan hun kinderen, alsof dat allemaal maar vanzelfsprekend zal gebeuren? Misschien krijgt geen van hun kinderen zelf ooit kinderen, dat kan toch? Waarom wordt over dat soort vragen niet dieper doorgesproken?