cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Paus Franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2022 door Patrick Goede

Paus Franciscus noemt geweld tegen vrouwen "het beledigen van God"

Paus Franciscus heeft geweld tegen vrouwen in zijn nieuwjaarstoespraak "het beledigen van God" genoemd. Zijn toespraak ging met name over de houding van Maria ten tijde van de lastige omstandigen van Jezus' geboorte, wat de paus erg geïnspireerd heeft.

Aan het einde van de toespraak zoomde de paus in op geweld tegen vrouwen. "Hoeveel geweld is er niet tegen vrouwen? Het is genoeg geweest! Een vrouw geweld aandoen is het beledigen van God, die uit de schoot van een vrouw de mensheid schiep."

"Maria vond zichzelf terug in een donkere stal in Bethlehem. Toch geeft ze daar God aan de wereld. Anderen zouden misschien zeer ongerust zijn geweest maar Maria is dat niet. Laat ons leren van de moeder Gods om dezelfde houding te hebben en daarover na te denken. Onze verwachtingen zijn vaak zo in strijd met de realiteit", laat CNN uit de mond van de paus optekenen.

"Laten we meer ons best doen om moeders en vrouwen te beschermen, omdat vrouwen leven geven en de wereld bewaren", aldus het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk. Het was voor het eerst sinds 2019 dat de paus zijn nieuwjaarstoespraak hield. Vorig jaar werd de 85-jarige Franciscus nog gehinderd door fysiek ongemak.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hoe DIEP BELEDIGD MOET de HEERE dan wel zijn

dat JUIST een vrouw het (individuele) RECHT heeft om

ONGESTRAFT haar (potentiele) KIND te VERMOORDEN?

wereldwijd Jaarlijks ruim 40 MILJOEN!

Met ca. 1,5 MILJARD KINDERoffers aan de ´afgod hedon´

Is het toch inmiddels meer dan GENOEG GEWEEST?

Mijn nieuwjaarsboodschap voor 2022

STOP ABORTUS NU!