cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Verpleegkundige
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2021 door Patrick Goede

Christelijke verpleegkundige ontslagen na weigeren vaccinatie om religieuze redenen

Een verpleegkundige met 25 jaar ervaring uit Pennsylvania is ontslagen vanwege het weigeren van een coronavaccin op basis van religieuze motieven. Hij werkte in het katholieke St. Mary’s Medical Center maar moest op 6 december definitief zijn spullen pakken. Hij hoopte nog op een uitzonderingsclausule vanwege zijn geloof en het feit dat hij vorig jaar de ziekte al doorgemaakt had, maar het mocht niet baten.

Aan Faithwire vertelt de desbtreffende verpleegkundige Michael Murray: "Ik weigerde om het vaccin te nemen en heb geprobeerd uit te leggen waarom. Ik probeerde een religieuze uitzondering te krijgen omdat het tegen mijn geweten ingaat. Ik wilde niet doorgaan met wat ik zag als groepsdruk en spontaan denken, en een versimpelde weergave van de werkelijkheid."

Murray is vader van zeven kinderen en zijn werk is altijd de grootste bron van inkomen geweest. Ook is hij actief als voorganger. "Iedereen wist dat ik voorganger was en dat mijn religieuze uitzonderspositie ontkent werd, terwijl andere mensen, andere collega's, waarvan niemand wist dat ze religieus waren, wel die uitzonderingspositie kregen. Het was heel arbitrair, willekeurig en vreemd", aldus Michael Murray. 

Toch kijkt Murray met vertrouwen naar de toekomst. "Ik vertrouw erop dat de Heer zal voorzien. Ik heb gekeken naar mogelijkheden om het ziekenhuis aan te klagen maar de advocaten die ik tot nu toe heb gesproken zagen een rechtszaak niet zitten. Dus ik probeer andere advocaten te vinden."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Allemaal voor je gezondheid mensen. Het is gewoon chantage! Deze man heeft tijdens de pandemie gewerkt en wordt nu afgedankt, buigen of barsten en de mensen vinden het allemaal normaal....