cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers over regeerakkoord: "Veel van onze idealen staan erin"

Het conceptregeerakkoord dat dinsdag aan de fracties van VVD, D66, CDA en ChristenUnie is voorgelegd, is al uitgelekt. De Telegraaf heeft de hand weten te leggen op het document. De krant meldt onder meer dat vooral de medisch-ethische kwesties, de toekomst van het drugsbeleid en migratie onderwerpen waren die schuurden tijdens de onderhandelingen. CU-leider Gert-Jan Segers vertelt dat er inderdaad veelvuldig is gesproken over medisch-ethische kwesties.

In de plannen staat dat men meer dan 3 miljard aan lastenverlichting wil bieden, waarvan vooral werkenden, gezinnen en middeninkomens zullen profiteren. Het minimumloon zal omhooggaan en men is van plan om rekeningrijden voor automobilisten in te gaan voeren. Dat gaat echter in stappen en is uitgesmeerd over enkele jaren. Verder wordt er veel geld vrijgemaakt voor klimaatbeleid, doordat er een zogeheten klimaatfonds wordt opgericht.

Wat er precies is afgesproken op medisch-ethisch gebied, is niet bekend. Wel meldt de Telegraaf dat er ‘een moeizaam compromis’ is bereikt met betrekking tot de toekomst van het Nederlands drugsbeleid. Men gaat bijvoorbeeld door met de experimenten voor wietteelt.

Gert-Jan Segers
Dinsdagavond werd bekend dat de Kamerfracties van de vier onderhandelende partijen allemaal akkoord gaan met de inhoud van het conceptregeerakkoord. De fractie van de ChristenUnie was positief over de inhoud daarvan, zo vertelde fractievoorzitter Gert-Jan Segers. “De fractie is heel grondig door de tekst heengegaan en daarna tot de conclusie gekomen dat er meer binnengehaald is dan vier jaar geleden”, reageerde hij tegenover de pers.

Segers wilde niet dieper op details ingaan, maar stelde wel dat het wat zijn partij betreft een goed akkoord is: “Veel van onze idealen zitten erin”, vertelde hij tegenover de aanwezige journalisten in Den Haag. Toch toonde zich als enige partijleider ook kritisch en stelde hij dat bepaalde punten in het akkoord minder zijn dan het verkiezingsprogramma van zijn partij. Hij wil nog aanpassingen in het akkoord “en dat gaat niet om punten en komma’s”, zo stelt hij desgevraagd. “Het zijn echt dingen die het akkoord beter maken.”

De fractievoorzitter van de ChristenUnie bevestigde bovendien dat er veelvuldig is gesproken over medisch-ethische thema’s. Of de aanpassingen die hij gaat voorstellen op dat gebied zijn, wilde hij niet zeggen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik wens de ChristenUnie Gods zegen toe.