cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2021 door Patrick Goede

Franklin Graham wint weer rechtszaak in Groot-Brittannië vanwege cancelen locatie

Toen Franklin Graham in 2019 de ene na de andere locatie zich zag terugtrekken bij zijn geplande 'UK Tour', liet hij het er niet bij zitten en spande hij rechtszaken aan. Met succes blijkt nu. Veel organisaties die Graham conferentieruimtes verschaften waren bang voor LHBTI-protesten of werden door activisten onder druk gezet om hem te 'cancelen' vanwege zijn religieuze gedachtegoed. De Schotse liefdadigheidsorganisatie The Robertson Trust moet Graham's organisatie en de kerk die de ruimte voor de conferentie had geboekt nu 20.000 pond betalen, en maakt excuses.

De organisatie verontschuldigt zich volgens de Christian Post voor het overtreden van de United Kingdom’s Equality Act, het bedrag en de excuses zijn onderdeel van de schikking die getroffen is. "In het beleid van The Robertson Trust heeft altijd gestaan dat we geen politieke of religieuze boodschappen ondersteunen of promoten. In het toepassen van ons beleid op het verhuren van onze locaties, die beschikbaar zijn voor goede doelen en grotendeels gesubsidieerde gemeenschappen, hebben we de Equality Act 2010 geschonden."

Iain Macaskill van de desbetreffende Stirling Free Church en Franklin Graham zijn uiteraard blij met de uitkomst. "Christenen hebben dezelfde rechten als iedereen en de uitkomst van deze zaak bevestigt dat", aldus Macaskill. "Deze uitkomst geeft een duidelijk signaal af dat de vrijheid van godsdienst niet dood is", laat Graham in een statement van zijn organisatie de Billy Graham Evangelistic Association weten.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooie en terechte overwinning!