cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Anna von Hausswolff
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Redactie

Franse gelovigen blokkeren deur kerk en voorkomen optreden "godslasterlijke" artiest

Christelijke demonstranten hebben in het Franse Nantes voorkomen dat de Zweedse muzikante Anna von Hausswolff op ging treden in een kerk. Katholieke christenen noemen de artiest godslasterlijk en satanisch en waren woedend dat ze in een kerk kwam optreden. Von Hausswolff zingt in een van haar nummers dat ze seks heeft gehad met de duivel.

Von Hausswolff is op dit moment op tournee door Europa. Omdat ze veel van haar nieuwe nummers op het orgel speelt, kiest ze vaak kerken uit als locatie voor haar concerten. Dat was ook in Nantes het geval. In eerste instantie was er gekozen voor een kerk waar veel conservatieve katholieken komen. Dat zorgde meteen al voor controverse, waardoor het concert werd verplaatst naar een wat meer liberale kerk: de Notre-Dame-de-Bon-Port.

Ook daar gingen gelovigen echter niet mee akkoord. Een grote groep betogers verzamelde zich voor de kerk om te verhinderen dat het concert door kon gaan. Ze blokkeerden de toegang tot de kerk, terwijl ze liederen zongen en het Weesgegroet baden. Met succes, want de organisatie zag al snel geen andere mogelijkheid dan het annuleren van het concert. De 370 beschikbare plaatsen waren uitverkocht.

Overigens is Nantes niet de enige Franse plaats waar de Zweedse muzikante op weerstand stuitte van gelovigen. Twee dagen later werd een concert van haar in de Sainte-Eustache kerk ook geannuleerd omdat er signalen waren dat er fel protest plaats zou vinden. Dit concert is echter dezelfde avond alsnog gehouden, maar dan op een geheime locatie.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel goed dat ze dat doen!