cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rellen Nederland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Redactie

Christelijke relschopper coronademonstratie veroordeeld tot celstraf: "Ik heb gezondigd, vergeef me"

“Ik heb gezondigd, vergeef me.” Het waren de bijzondere woorden van één van de verdachten die zich moesten verantwoorden voor hun rol bij de rellen die ontstonden bij een coronaprotest in Rotterdam op 19 november. De gelovige verdachte betuigde spijt, maar kreeg een flinke straf.

Toen er vrijdag 19 november in Rotterdam werd gedemonstreerd tegen de geldende coronamaatregelen, liep het helemaal uit de hand. Er vielen gewonden en er vonden ook veel vernielingen plaats. De politie vond de situatie zelfs dermate dreigend, dat er gericht geschoten is. Er werd met vuurwerk en stenen naar agenten gegooid en politieauto’s werden in de brand gestoken. Brandweermannen die branden probeerden te blussen werden ernstig gehinderd door de relschoppers.

Er werden tientallen aanhoudingen verricht en door middel van supersnelrecht wil men verdachten ook zo snel mogelijk een straf opleggen. Nadat er eind november al meerdere betrokkenen werden veroordeeld, stond afgelopen week de 30-jarige Joey van D. uit Krimpen aan den IJssel terecht. De christelijke man gaf zich aan bij de politie nadat hij zichzelf herkende op beelden die door de politie waren verspreid. Daarop is te zien hoe hij zich op een agressieve manier uitleeft op een ME-busje, waarin agenten zaten. Hij schopte en sloeg tegen de deur en gooide stenen naar het busje.

Tijden de zitting betuigde de gelovige man spijt voor zijn daden: “Ik heb gezondigd, vergeef me”, waren zijn woorden tegenover de politierechter. Die reageerde door te zeggen dat berouw na de zonde komt en legde hem een flinke straf op. Van D. kreeg een gevangenisstraf van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Hij werd direct naar de cel overgebracht om zijn straf uit te zitten. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 1000 euro betalen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je vraagt je bij dit verhaal af wat je onder het begrip 'gelovige' moet verstaan. Maar in elk geval goed om spijt te hebben van het wangedrag en om vergeving te vragen.