cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Paula Schot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2021 door Redactie

SGP Schouwen-Duiveland gaat met kandidaat-wethouder Paula Schot de verkiezingen in

Paula Schot is opnieuw kandidaat-wethouder namens de SGP in Schouwen-Duiveland. Wanneer haar partij in de coalitie komt na de gemeenteraadsverkiezingen zal ze naar alle waarschijnlijkheid wederom vier jaar wethouder zijn. Een plaatsje op de kandidatenlijst heeft ze niet, al ambieert ze dat ook niet.

Woensdag werd de kandidatenlijst van SGP Schouwen-Duiveland gepresenteerd. Schot is daar niet op terug te vinden, maar lijkt daar niet meer te zitten, zo blijkt uit haar reactie tegenover het Reformatorisch Dagblad. Ze zegt dat ze in dat geval haar positie in de gemeenteraad waarschijnlijk niet had ingenomen omdat ze dat “ingewikkeld” vindt als oud-wethouder.

Opvallend is dat de voorzitter van SGP Schouwen-Duiveland tegen dezelfde krant vertelt dat Schot niet op de kandidatenlijst staat omdat vrouwen op de kieslijst gevoelig liggen binnen de achterban op Schouwen-Duiveland. Schot is echter vooral verheugd dat ze opnieuw kandidaat-wethouder is: ‘Blij en dankbaar met het vertrouwen voor (eventueel) nog vier jaar’, schrijft ze op Twitter.

Paula Schot was eerder SGP-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam en fractiemedewerker in Gouda. Vorig jaar werd ze de eerste vrouwelijke SGP-wethouder in Nederland toen ze in de gemeente Schouwen-Duiveland de vertrokken Cees Bos opvolgde. Hij werd burgemeester van Urk. Na haar aanstelling als wethouder sprak Schot met CIP.nl en vertelde ze onder meer dat geloof een hele grote rol in haar leven speelt. Lees dit artikel hier.

Foto: Simon Lenskens

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen