cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Australië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 november 2021 door Ben Kruzins

Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?

"Als het lijkt op een rat en het ruikt naar een rat, dan is het waarschijnlijk een rat." Ben Kruzins is voorganger van een baptistengemeente in Nieuw-Zuid-Wales, Australië. Hij ziet in premier Andrews van de deelstaat Victoria "een tiran in de maak" die controle wil verkrijgen over alle facetten van de samenleving. Lees hieronder zijn alarmerende blog.

In Australië nam de Victorian Legislative Assembly een nieuwe stap in hun strijd tegen geloofsinstituten door een nieuwe gelijkheidswet aan te nemen. De wet gaat nu door naar een soort Eerste Kamer, waar de wet nader wordt bekeken.

In essentie probeert deze wet de religieuze uitzonderingen van gelijke kansen te beperken op het gebied van seksualiteit en de burgerlijke staat. De nieuwe toevoeging aan de wet zorgt ervoor dat christelijke organisaties bestraft kunnen worden als zij op basis van orthodox-christelijke waarden mensen buitensluiten vanwege hun seksuele geaardheid of ongehuwd samenwonen. Bij het aannemen van personeel door kerken wordt hier nog wel een uitzondering voor gemaakt. Door deze wet worden christelijke organisaties kwetsbaarder voor aanvallen van buitenaf. 

Door deze wet worden christelijke organisaties kwetsbaarder voor aanvallen van buitenaf. 

De nieuwe wetgeving houdt in dat ouders van christelijke scholen in de staat Victoria het recht verliezen om hun kinderen naar scholen te sturen die overeenkomen met hun geloof en die worden vertegenwoordigd door leraren en personeel die dat geloof ook representeren. 

Scholen, kerken en andere christelijke organisatie worden serieus beperkt in het creëren van een omgeving die recht doet aan hun geloof en voldoet aan de verwachtingen van ouders en hun kinderen.

De wet gaat er waarschijnlijk gewoon komen ondanks de oproep van 695 voorgangers die opriepen tot het terugtrekken van de wet. 12.800 mensen stuurden de minister-president een e-mail met dezelfde vraag.

Nadat hij begin dit jaar 'conversietherapie' in de ban deed maakt het Daniel Andrews, premier van deelstaat Victoria, kennelijk weinig uit dat er zoveel geruchten rond hem gaande zijn dat hij alle handel, familiezaken en het geestelijk leven van mensen wil controleren.

Door de desbetreffende Suppression Conversion Practices Prohibition Bill is het voor geestelijk leiders strafbaar om iemand van advies te voorzien wanneer hij worstelt met seksuele gevoelens voor mensen van hetzelfde geslacht. Ook voor ouders is het nu illegaal om hun eigen kinderen te adviseren niet van geslacht te veranderen als ze dat wel willen.

Door het wetsvoorstel is het voor geestelijk leiders strafbaar om iemand van advies te voorzien wanneer hij worstelt met seksuele gevoelens voor mensen van hetzelfde geslacht.

Ook een welzijns- en gezondheidswet werd afgelopen week met veel bombarie voorgesteld door de regering van Andrews. Hiermee zou uiteindelijk ongelimiteerde macht bij de premier van Victoria en zijn minister van Volksgezondheid moeten komen te liggen, voor onbepaalde tijd. Zonder enige rechterlijke of parlementaire supervisie.

Daarmee zou de staat het recht hebben om mensen te verwijderen of te verbannen van welke activiteit of samenkomst dan ook als ze dat "in het belang van de publieke volksgezondheid" vinden.

In werkelijkheid kan deze maatregel de minister van Volksgezondheid de mogelijkheid geven om mensen te beperken vanwege hun politieke ideeën wanneer hij denkt dat dit noodzakelijk is voor het beschermen van de volksgezondheid. 

Het enige wat de premier hoeft te doen om dit voor elkaar te krijgen is er een 'pandemie uitspraak' van te maken. Daar is geen toestemming van het parlement voor nodig. De regels zouden ook al in kunnen gaan als er enige sprake is van een potentiële dreiging van een pandemie.

De regering van Andrews is eropuit om alle facetten van dit leven te controleren.

In een open brief van 25 vooraanstaande kwaliteitscontroleurs in Victoria wordt bezwaar gemaakt tegen deze mogelijkheid. "Als de wet wordt aangenomen dan kan de Victoriaanse regering ongehinderd de staat regeren, zonder parlementaire supervisie en zonder toezicht van de rechterlijke macht", stond er in de brief.

Gelukkig is deze coronagerelateerde wet op het laatste moment een halt toe geroepen door het Australische Hogerhuis, de wet wordt nu vertraagd.

Maar niemand zou verbaasd moeten zijn door deze laatste poging van Andrews, zeker gezien het feit dat Melbourne veel langer in lockdown ging dan andere steden in de wereld. Een volledige vaccinatie is vereist voor bijna elk denkbaar werk buitenshuis. 

Als je je bedenkt dat de premier een wet heeft ontworpen die hem bijna ongelimiteerde macht geeft; zijn inwoners heeft onderworpen aan de strengste en langste lockdown; en bereid is om ongevaccineerden definitief buiten de maatschappij te zetten, dan is er geen twijfel meer over mogelijk dat de regering van Andrews eropuit is om alle facetten van dit leven te controleren.

Als het lijkt op een rat en het ruikt naar een rat, dan is het waarschijnlijk een rat. Waar rook is, is vuur. Daniel Andrews is een tiran in de maak en is gezien zijn nieuwe wetten richting christenen bezig om het christelijk geloof in zijn land naar zijn hand te zetten. Dit is iets waar christenen tegen moet strijden in gebed.

Ben Kruzins is pastor van de Hub Baptist Church in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Bovenstaand artikel verscheen eerder deze week op de site van Christian Today.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

“Het is voor geestelijk leiders strafbaar om iemand van advies te voorzien wanneer hij worstelt met seksuele gevoelens voor mensen van hetzelfde geslacht. Ook voor ouders is het nu illegaal om hun eigen kinderen te adviseren niet van geslacht te veranderen als ze dat wel willen”. Dit is een zeer ernstige ontwikkeling als een wet het je verbiedt om te handelen en te leven volgens je geloofsovertuiging op basis van de Bijbel.