cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Schoolleraar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2021 door Patrick Goede

Geschorste leraar wint rechtszaak over transgenderbeleid: "Ik dien allereerst God"

Leraar Tanner Cross heeft gelijk gekregen in de rechtszaak die hij had aangespannen vanwege het nieuwe '8040 beleid', waarbij leerlingen aangesproken dienen te worden bij de naam en sekse van hun keuze. Ook houdt het beleid in dat leerlingen zelf mogen kiezen van welke wc ze gebruik maken. Tanner gaf aan dit beleid niet op te volgen vanuit religieuze overtuigingen, hij werd geschorst en was bang om ontslagen te worden. Dat gevaar is nu definitief afgewend, meldt CBN News.

Tanner die lesgeeft op Leesburg Elementary School kreeg goed nieuws van de rechter. De schorsing die hij kreeg moet uit zijn dossier verwijderd worden en zijn advocaten van non-profit organisatie Alliance Defending Freedom ontvangen 20.000 dollar voor de gemaakte proceskosten. Tanner zei eerder al: "Ik houd van mijn leerlingen maar ik zou nooit tegen ze liegen, wat de consequenties ook zijn. Ik ben leraar, maar ik dien allereerst God."

De schorsing van Tanner maakte veel los bij leraren door het hele land. Een enkeling stapte zelfs op vanwege het nieuwe beleid. "Ik stop met dit beleid en ik weiger een spil te zijn in een systeem dat mij dwingt om politieke agenda's aan onze meest kwetsbare groep, namelijk kinderen, op te dringen", zei Laura Morris toen ze haar ontslag had ingediend.

Tanner zegt zelf zei over het oordeel van de rechter: "Wij leraren hebben ideeën en opvattingen die we in vrijheid moeten kunnen uiten. De rechter heeft deze rechten bevestigd. Ik kan nu weer met een gerust hart lesgeven op de Leesburg Elementary School zonder bang te zijn om ontslagen te worden vanwege mijn opvatting."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit is heel goed en bemoedigend nieuws!