cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Päivi Räsänen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Redactie

Amerikaanse politici noemen celstraf Finse politica christenvervolging

Zes Amerikaanse parlementleden laten zich negatief uit over de gevangenisstraf voor een Finse politica die werd gearresteerd voor het uiten van haar standpunt tegen het homohuwelijk op basis van haar geloof. De Republikeinse politici slaan de handen ineen en schrijven een brief aan de Amerikaanse commisie voor Internationale Religieuze Vrijheid over de 'christenvervolging' in Finland, meldt de Christian Post.

In januari 2022 wordt een rechtszaak gehouden waarin wordt besloten of de Finse politica Pävi Räsänen zes jaar naar de gevangenis moet. De zes Republikeinen waarschuwen voor de christenvervolging en stellen verder vragen over de gevolgen die het schenden van religieuze vrijheid heeft voor de band tussen de Verenigde Staten en Finland. "De Finse regering vervolgt op dit moment bekende christenen voor het publiekelijk steunen van eeuwenoude christelijke standpunten", staat in de brief. "Deze vervolging roept de vraag op of Finland toegewijd is aan het verdedigen van religieuze vrijheid voor haar inwoners, zoals staat in het Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE)-akkoord en andere internationale verdragen." 

Räsänen gaf publiekelijk haar mening over het huwelijk in een boekje over seksuele ethiek uit 2004, waarin het huwelijk wordt beschreven als tussen één man en één vrouw. Ze gaf ook haar mening over een radioshow in 2019 en tweette de kerkleiders over de kwestie. Daarnaast werd zij aangesproken op verschillende berichten op social media over homoseksualiteit en het huwelijk. De Finse politica blijft erbij dat het uiten van haar Bijbelse visie op het huwelijk legaal is en niet gecensureerd of afgestrafd zou moeten worden. "Ik kan niet accepteren dat mijn geloof betekent dat ik naar de gevangenis moet. In mijn ogen heb ik nooit iemand bedreigd of beledigd. Mijn standpunten zijn allemaal gebaseerd op wat de Bijbel ons vertelt over het huwelijk en seksualiteit", aldus Räsänen.

Lees ook: Mogelijk 6 jaar cel voor Finse christenpoliticus na citeren 'homofobe' Bijbeltekst.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Nog afgezien van het feit dat in een land sprake zou moeten zijn van vrijheid van meningsuiting, het is toch volkomen absurd en stuitend dat iemand die een bijbelse visie heeft over homoseksualiteit, in de gevangenis zou moeten.