cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Coronabesmettingen: ligt de focus te veel op de Biblebelt? - CIP Podcast

“Ik ben niet zo onder de indruk van berichtgeving over coronabesmettingen in de Biblebelt. We hebben het over een hele kleine groepering onder niet-gevaccineerden”, zegt dr. Wim Dekker in de CIP Podcast. Volgens de theoloog zouden christenen zich niets aan moeten trekken van de polariserende uitspraken van BNNVARA-boegbeeld Francisco van Jole over niet-gevaccineerde christenen.

“Hoe het er in het Isala ziekenhuis in Zwolle aan toegaat is niet de verantwoordelijkheid van Van Jole. Daar heeft hij niets mee te maken, daar gaan de ziekenhuisdirecteur aldaar over. En gelukkig gebruiken zij – in tegenstelling tot Van Jole – nette christelijke woorden om hun zorgprobleem toe te lichten.” Dekker maakt duidelijk dat hij de focus op niet-gevaccineerde christenen overdreven vindt. “Er zijn veel meer niet-gevaccineerde groeperingen. Denk aan migranten in de grote steden.” ‘50.000 Biblebelt-inwoners laten zich niet vaccineren. Totaal 1,8 miljoen Nederlanders niet. Ofwel: de Biblebelt draagt 2,77 % bij aan het geheel. Hoe kom je erbij om het probleem dan in de Biblebelt te zoeken???’, liet ondernemer Timon van Meerendonk vorige week weten via Twitter.

Dekker: “Ik ken in mijn directe omgeving ook mensen die zich om holistische redenen of een antroposofisch gedachtegoed niet laten vaccineren, omdat ze geloven in de kracht van het menselijk lichaam. En deze mensen worden niet zo hard aangepakt. Als christen zou ik zeggen: Van Jole ga je gang en je bereikt nu alleen maar toenemende negatieve gevoelens richting gelovigen in de Biblebelt.”

Lees ook: Aanval Van Jole op niet-gevaccineerde christenen is vals en feitenvrij.

Beluister het fragment vanaf minuut 31:15

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Inmiddels zien we dat de trend is, dat er meer en meer gevaccineerden in het ziekenhuis komen te liggen. Men weet en ziet inmiddels dat het vaccin voor ouderen inmiddels is uitgewerkt.De focus op de biblebelt leggen is dan ook volledig onterecht en is er eerder sprake van stemmingmakerij en het opzetten van de bevolking tegen de biblebelt. Staatsomroep OP1 en Jenik zijn zwaar schuldig en zetten mensen tegen elkaar op. Minister de Jonge moet openlijk het mislukken van zijn beleid toegeven.