cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Oscar Lohuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 oktober 2021 door Oscar Lohuis

Israëls eenzame strijd, terwijl de radicale islam oprukt

De extremistische islam rukt hard op. Zo was de hele wereld er in augustus getuige van hoe de Taliban de macht in Afghanistan hebben overgenomen. Iran spreidt zijn tentakels steeds meer uit in het Midden-Oosten. En Hezbollah (lees: Iran) heeft feitelijk de macht in Libanon, een land dat de afgelopen jaren is afgezakt tot een ‘failed state’.

Hezbollah is geobsedeerd door de strijd tegen Israël en lijkt zich nauwelijks in te zetten voor het welzijn van de Libanese bevolking. Ook in Jemen hebben de islamisten (de Houthi’s, lees: Iran) de macht overgenomen. In de Gazastrook heeft Hamas twee jaar na de terugtrekking van Israël (2005) de macht overgenomen en we weten waartoe dat heeft geleid: het is een uitvalsbasis geworden voor het afschieten van raketten richting Israël. Nu dreigt Hamas ook in de Palestijnse gebieden de Palestijnse Autoriteit omver te gooien. Overal waar deze organisaties de macht krijgen, wordt heel veel goeds vernietigd, ontstaan honger en ellende onder de eigen bevolking en is het volledig gedaan met democratie en vrijheid. Het doel van zowel Hamas als van al deze andere regimes – als het gaat om Israël – is duidelijk: De ‘de zionistische entiteit’ moet volledig van de kaart geveegd worden.

Doodscultuur
Al decennialang probeert Israël de wereld duidelijk te maken in welke mate organisaties als de Taliban, Hezbollah, Hamas, Islamitische Staat enzovoorts, en landen als Iran en Libanon onderdrukking en vernietiging veroorzaken. Vanwege deze demonische ideologie en doodscultuur leeft Israël duizend keer meer onder dagelijkse dreiging van terreur in eigen land dan (andere) westerse landen. Kinderen van islamisten wordt namelijk van jongs af aan geleerd welke heldendaad het is een Jood te doden. De kans op een nieuwe oorlog tegen Israël is er elke dag, en deze oorlog wordt altijd begonnen door de vijanden van Israël, zoals we ook in mei van dit jaar hebben gezien.

De Joodse staat wordt neergezet als bezettende macht, terwijl dit land zich iedere keer opnieuw moet verdedigen tegen het imperialisme van extremistische islamisten.

Verdedigen
Hoe reageert het Westen op dit alles? Binnen tien uur nadat Hamas was begonnen om duizenden raketten op Israël af te vuren, vonden in de Europese hoofdsteden de eerste demonstraties plaats. Tegen Hamas? Nee, tegen Israël! Demonstraties ten gunste van rabiaat antisemitische organisaties. Israël is een land dat zich verdedigt tegen de jihad. In plaats van steun vanuit het Westen in deze strijd tegen onrecht, bezetting en onderdrukking vallen vele politici, journalisten en ook christelijke leiders Israël af, en wordt er opgeroepen tot het boycotten en sanctioneren van Israël. De Joodse staat wordt neergezet als bezettende macht, terwijl dit land zich iedere keer opnieuw moet verdedigen tegen het imperialisme van extremistische islamisten.

Jihad
Israël heeft keer op keer laten zien dat zij de Arabische Palestijnen een eigen staat gunnen op het grondgebied van het voormalige Palestina. De reden dat dit nooit gelukt is, ligt niet bij Israël, maar heeft alles te maken met het feit dat de Palestijnen de meest vergaande concessies van Israël nooit geaccepteerd hebben. Waarom niet? Vanwege de jihad. De Palestijnen – met rugdekking van al die andere jihadistische organisaties – willen geen Joodse staat op grondgebied dat ooit deel uitmaakte van het islamitische kalifaat.

Veroordeeld
En toch wordt Israël door een groot deel van het Westen veroordeeld en beschuldigd van onderdrukking en bezetting. Maar wie zijn in werkelijkheid de onderdrukkers? Waar worden nou daadwerkelijk mensenrechten (grof) geschonden? Welke regeringen zijn het die hun bevolking richting de afgrond sturen? Vele honderden miljoenen moslims (ook Palestijnen) lijden onder deze islamistische dictaturen. En toch blijft Israël in de ogen van het Westen de schuldige. Niet de Taliban, Hezbollah of Hamas worden ontmaskerd en bestreden, maar Israël wordt gedemoniseerd.

Vele honderden miljoenen moslims (ook Palestijnen) lijden onder deze islamistische dictaturen. En toch blijft Israël in de ogen van het Westen de schuldige.

Verziekt
Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat het Westen zich zo identificeert met onderdrukkers? We weten dat dit – nog niet eens zo lang geleden – eerder al grootschalig gebeurde in Europa. Na de afschuwelijke vervolging van het Joodse volk hebben we keer op keer gezegd: ‘Dit nooit weer!’ We leven echter in een tijd waarin het Westen hard meewerkt aan de groei van de extremistische islam, die zonder meer racistisch van aard is, omdat er openlijk wordt opgeroepen alle Joden te doden. Het denken van velen is verziekt. Waar leidt dit zieke antizionisme toe? De huidige omstandigheden behoren ons wakker te schudden en ons als christenen aan te sporen niet alleen achter het volk van Israël te staan, maar ook achter de staat Israël, en te blijven bidden voor de vrede van Jeruzalem.

Bovenstaand artikel is toegestuurd door ds. Oscar Lohuis en verscheen eerder in Israël Aktueel.

Foto: Christenen voor Israël


Conflict Israel-Palestijnen
- Vredesproces Israël en Palestijnen zit muurvast: hoe nu verder?
- Pastor David Zadok blikt terug op rakettenregen in Israël: "Als kerk gingen we door een lastige periode"
- Van der Staaij en Segers over Israëlisch-Palestijns conflict: "Partijen moeten met elkaar om tafel"
- Palestijnse voorganger Munir Kakish roept christenen op om voor vrede te bidden
- Een wapenstilstand is geen haatstilstand
Meer over Conflict Israel-Palestijnen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
West-Europa is van God los. Christelijk geloof, dat is iets van het verleden. Een partij als D66 waait met alle winden mee, als het maar modern en liberaal heet te zijn. En als het zich maar afkeert van het verleden. Dan krijg je rare onzin dat waar het gaat om onderdrukking van homoseksuelen vanuit Amsterdam wordt gewezen naar Urk, terwijl de problemen op dat vlak worden veroorzaakt door niet-christenen uit Amsterdam.

Waar God naar de achtergrond verdwijnt, hebben duistere machten vrij spel en zijn mensen inderdaad blind voor het kwaad.