cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
David de Vos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 september 2021 door Jeffrey Schipper

Christelijk event werkt met coronatoegangsbewijs: evangelist schrikt van "heftige reacties"

Binnenkort wordt het event Simply Jesus Come Together georganiseerd. 'We volgen hierbij de richtlijnen die de overheid voor grote evenementen stelt. Dit betekent dat je bij de entree vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test moet vertonen', stellen de initiatiefnemers. Deze aankondiging leidde op sociale media tot "heftige reacties", zo merkt evangelist David de Vos op. De geschrokken evangelist deelde om die reden om een videoboodschap.

"Ik begrijp dat je boos bent en dat je vindt dat het lang genoeg geduurd heeft", vertelt David. "Al anderhalf jaar wachten we op een normale samenleving. Ik snap dat het frustratie geeft als je niet zomaar naar ons evenement kunt komen. Iedereen gaat op een eigen manier met de coronacrisis om. De één houdt zich strikt aan de maatregel en een ander verzet zich er juist tegen. Dat is aan jouzelf en ik ga je niet vertellen wat je wel of niet moet doen."

De evangelist maakt in zijn videoboodschap ook duidelijk dat corona niet ongevaarlijk is. "Ik heb deze week afscheid moeten nemen van een heel bijzondere vriend (Jan Zijlstra, red.). Het virus eist nog steeds levens. Simply Jesus Come Together valt onder de resticties die de overheid geeft. Daar hebben we niet eens een keuze in. De enige keus die ik heb: laat ik het doorgaan mét restricties of stop ik er helemaal mee? Er helemaal mee stoppen is voor mij geen optie."

Simply Jesus Come Together is een initiatief van stichting Go and Tell. Onder de merknaam ‘Simply Jesus’ brengt oprichter David de Vos het evangelie. In 2016 was het eerste event ‘Simply Jesus’. Inmiddels zijn er 750 kaarten voor Simply Jesus Come Together verkocht.

Bekijk de video van David de Vos en klik hier voor meer informatie over het event:

Ds. Otto Grevink besprak het nieuws over 'Simply Jesus' en de coronapas in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 5:30

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Het probleem is wel dat je dan deel hebt aan het scheiden van gelovigen.De volgende keus kan dan worden om kerken te verplichten er ook toe over te gaan.En op de Bijbelkring ben je alleen nog maar welkom als je gevaccineerd bent.Wat deden Chinese gelovigen? Ze gingen ondergronds!

Kies je voor de bedrieglijke overheidsmaatregelen of voor hen met wie je in Christus verbonden bent.Je hebt het je dus wel gemakkelijk gemaakt!