cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2021 door Jeffrey Schipper

Satanische beweging opent aanval op strenge abortuswet Texas

The Satanic Temple richt haar pijlen op de onlangs ingevoerde strenge abortuswet. Vanaf het moment dat er sprake is van een kloppend hartje, is het in Texas verboden om de zwangerschap af te breken. Omdat The Satanic Temple sinds vorig jaar abortus als "religieus ritueel" bestempeld, spreekt de satanische geloofsbeweging van het schenden van de religieuze vrijheid, meldt The Christian Post.

"De nieuwe wet schept een klimaat waarbij door nieuwe wetgeving de vrijheid van religie kan worden ingeperkt", stelt The Satanic Temple. "Het wordt leden van onze beweging nu moeilijk gemaakt om het satanische abortusritueel te ondergaan." Omdat de beweging abortus als "een religieus ritueel" beschouwt vindt men dat haar leden in Texas recht hebben op een vrijstelling en dus voor een abortus kunnen kiezen. "Als de staat weigert om een vrijstelling te verlenen, kan The Satanic Temple juridische stappen ondernemen", waarschuwt de club.

De abortuswet is controversieel omdat ook hulp en ondersteuning bij een illegale abortus strafbaar is. De straf die op het helpen bij een illegale abortus staat, is controversieel. Degenen die zich hier schuldig aan maken, moeten namelijk een premie van 10.000 dollar betalen aan de persoon die hen voor dat vergrijp heeft aangegeven. Het gaat daarbij niet alleen om medici die bij de abortus zelf helpen, maar ook de mensen die bijvoorbeeld financieel bijspringen voor de abortus of de vrouw naar een kliniek rijden.

Nederlaag Texas Right to Life
Het bericht volgt nadat de anti-abortusgroep Texas Right to Life vrijdag een nederlaag leed in een Texaanse rechtbank. De groep kreeg een tijdelijk verbod opgelegd om op basis van de nieuwe abortuswet medewerkers van Planned Parenthood in Texas aan te klagen. Planned Parenthood, een gezondheidsorganisatie die onder meer abortusklinieken runt, had de anti-abortusgroep voor de rechter gedaagd om te voorkomen dat de groep aspecten van het nieuwe abortusverbod in Texas tegen hen zou gebruiken.

Deze rechterlijke uitspraak ervaart The Satanic Temple als een steun in de rug. "We moedigen iedere inwoner van Texas die het satanische abortusritueel wil ondergaan op om binnen de eerste 24 weken van de zwangerschap contact met ons op te nemen, zodat we hen kunnen helpen in het bestrijden van de wet. De nieuwe abortuswet is een cynisch ontworpen wet om rechterlijke toetsing van al bestaande wetgeving te vermijde en creëert handhavingsmechanismen tegen The Satanic Temple en haar advocaten die het gevecht durven aan te gaan. Deze onrechtvaardige wet zal ons niet tot zwijgen brengen."

Abortus als religieus ritueel
Vorig jaar werd duidelijk dat vrouwen die een abortus uitvoeren door The Satanic Temple worden opgeroepen om tijdens de handeling een 'geloofsbelijdenis' op te zeggen: 'Dit is mijn lichaam, dit is mijn bloed; in mijn naam, is het volbracht.' Er is een brief beschikbaar gesteld met de omschrijving van de manier waarop de vrouwen de abortus willen laten uitvoeren die zij mee kunnen nemen naar de kliniek. De abortuskliniek is verplicht om de abortus uit te voeren op de gevraagde wijze, omdat het praktiseren van abortus als religieus ritueel wettelijk verplicht is.

De nieuwe abortuswet in Texas heeft tot felle kritiek geleid in de VS. Belangenorganisaties claimen dat de wet ervoor zorgt dat abortus onmogelijk wordt voor zeker 85 procent van de Texaanse vrouwen die de procedure willen ondergaan. Eerder deze week sprak een coalitie van 25 kerken zich uit tegen de nieuwe abortuswet. Greg Abbott, de Republikeinse gouverneur van Texas, uitte eerder zijn enthousiasme over de wet: "Onze Schepper zegende ons met het recht op leven. In Texas maken we er werk van om kinderen te redden."


Abortus
- Voormalig abortusarts spreekt zich uit: "Kinderen waren seksueel overdraagbare aandoeningen"
- Selena (20) annuleerde twee keer een abortusafspraak: “Welk recht heb ik om het weg te nemen?”
- Stop met eenzijdige focus op 'anti-abortusmannen'
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wat vreselijk. Er is een geestelijke strijd gaande, die niet tegen vlees en bloed is, maar tegen de overheden, wereldbeheersers en machten van deze duistere wereld, tegen boze geesten, die mensen in zonden houden en in slavernij, terwijl ze denken dat ze vrij zijn.

De gemeente van Jezus moet een stap voorwaarts doen: Bidden, getuigen, eigen levens overgeven en heiligen door de kracht van de Heilige Geest, en Gods heerschappij verkondigen.