cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
school met den bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2021 door Redactie

NRC: D66 en VVD maken plannen om vrijheid van onderwijs in te perken

Een nieuw kabinet in Nederland lijkt nog steeds ver weg. VVD en D66 nemen als grootste partijen het voortouw in de onderhandelingen maar lijken er vooralsnog niet uit te komen. Beide partijen schreven afgelopen periode een zogeheten ’proeve van regeerakkoord’. Hoewel er weinig over de inhoud van de onderhandelingen bekend is, meldt NRC dat de vrijheid van onderwijs wellicht aangepakt gaat worden.

Wat er precies in het onderhandelingsdocument staat geschreven is onbekend, maar het medium beschikt over bronnen die informatie over de inhoud daarvan hebben prijsgegeven: ’Er wordt in elk geval getornd aan Artikel 23 van de Grondwet, over de vrijheid van onderwijs. Er staan ook voorstellen in over medische ethiek en emancipatie van de lhbti-gemeenschap, met name in het onderwijs.’

Waar partijen als GroenLinks en PvdA voldoende positieve punten in in onderhandelingsdocument zien om te gaan onderhandelen over een eventuele coalitie, ziet CU-leider Gert-Jan Segers er minder heil in. Hij stelde duidelijk te kunnen zien dat het door twee liberale partijen is geschreven.

Wanneer er daadwerkelijk aan de vrijheid van onderwijs getornd gaat worden en er ingezet wordt op emancipatie van de lhbti-gemeenschap in het onderwijs, zou dit grote gevolgen kunnen hebben voor het christelijk onderwijs in Nederland. Maar het blijft voorlopig gissen wat de voorstellen precies inhouden. Datzelfde geldt voor voorstellen over medische ethiek, al zullen bij velen de gedachten direct gaan naar de inmiddels beruchte voltooid leven-wet, die men bij D66 dolgraag wil invoeren.


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
D66 doet er klaarblijkelijk alles aan om CU buiten de deur te houden. Er zijn talloze problemen in dit land, die miljoenen mensen aan gaan, maar D66 presteert het om iets van in de praktijk eerder een uitwas dan een probleem is, en dan nog slechts een heel kleine groep mensen raakt, op te nemen in een proeve van een regeerakkoord.