cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sigrid Kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2021 door Redactie

Politiek commentator Telegraaf: "Afwijzing CU door Kaag niet geloofwaardig"

D66-leider Sigrid Kaag wees de ChristenUnie (CU) inmiddels meerdere malen af als mogelijke coalitiepartner en benadrukte afgelopen maandag nog maar eens niet in een kabinet te willen met CU. Telegraaf-verslaggever en politiek commentator Wouter de Winther vindt die afwijzing echter niet geloofwaardig.

”Het leek er de afgelopen dagen een beetje op alsof Sigrid Kaag de deur voor de ChristenUnie zou hebben dichtgegooid”, reageert hij voor de camera van De Telegraaf. ”Maar wat je achter de schermen de afgelopen dagen ook wel hoorde, is dat zij heel duidelijk daarbij de woorden ’in deze fase’ gebruikte. Het is natuurlijk nog steeds wel bijzonder dat de ChristenUnie en D66 na al die jaren samenwerken elkaar nu op een of andere manier niet meer zouden pruimen.”

De Winther vindt de afwijzing van Kaag dan ook niet echt geloofwaardig, zeker niet als medisch-ethische kwesties daarbij als reden worden gegeven: ”We zagen Sigrid Kaag de medisch-ethische kwesties maar weer eens in de piste gooien als een groot obstakel. Natuurlijk is dat een groot obstakel, maar ik weet niet of de problemen van Nederland op dit moment gaan over de medisch-ethische kwesties. Sigrid Kaag heeft daar vorig jaar zelf in een interview met NRC over gezegd dat zij dat niet het meest belangrijke vond. En nu wordt dat ineens aangevoerd als het meest belangrijke waardoor een kabinet in crisistijd niet gerealiseerd zou kunnen worden. Ik weet niet of die argumentatie stand kan houden.”

”De afwijzing van de ChristenUnie door Kaag is in ieder geval niet zo geloofwaardig na al die jaren samenwerken”, stelt de politiek commentator.

Lees ook:


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Bekijk hier het hele item

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Staat deze vrouw boven de belangen van Nederland? Of staat zij in dienst van haar achterban met dito gedachtegang?

Duidt dit niet op een te ver doorgeschoten machtspositie?

Is dit nog verdedigbare democratie?

Is het niet beter als er nieuwe verkiezingen komen, ook al omdat het denken over en kijken naar veranderde opvattingen bij de kiezer, best belangrijk kan zijn?