cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sigrid Kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2021 door Redactie

Invloedrijke CDA’er stoort zich aan buitensluiten CU door Kaag

"Kaag is halsstarrig, bijna onprofessioneel", zegt een invloedrijke CDA’er tegen de politieke redactie van RTL Nieuws. Volgens bronnen in het CDA blokkeert Kaag met haar houding 'bijna alles'.

Na een vakantie van vier weken, gaan de onderhandelingen over een nieuw kabinet vandaag verder. D66-leider Sigrid Kaag heeft alvast laten weten niet meer met ChristenUnie te willen regeren. Eind juni liet Kaag ook al weten te kiezen voor de optie zonder CU en de huidige regeringspartijen aan te vullen met de PvdA en GroenLinks. "We hebben er de afgelopen weken goed over nagedacht’", zegt Kaag. "Ik denk dat het voor D66 een hele logische voortgang is." 

"Wij willen best wel in een kabinet met naast de VVD en D66 bijvoorbeeld GroenLinks, maar die partij wil de PvdA niet loslaten en dan houdt het op", aldus de CDA'er in gesprek met RTL Nieuws.

Partijleiders Mark Rutte (VVD) en Kaag praten maandag met informateur Mariëtte Hamer over het ‘regeerdocument’ waaraan beide partijen hebben geschreven. Dit document bevat bouwstenen voor een regeerakkoord met andere partijen, zoals GroenLinks, PvdA, CDA of CU. Met hen wordt komende week ook gesproken.

Lees ook: Kabinetsformatie zit op slot, Kaag houdt CU buiten de deur.


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mag hopen dat deze invloedrijke CDA-er,er zijn conclusies uit trekt.

Het CDA, dat miz na het Omtzigt debacle zich geen regeringsdeelname kan veroorloven, heeft er nu nog een extra reden bij om dat niet te doen.