cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
huisvrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Meisje uit GerGem vraagt zich af of ze te ouderwets is: 'Mijn vrienden lachen me uit'

"Bij ons thuis is er geen tv. De thuiswonende kinderen hebben een laptop en we hebben allemaal een mobiele telefoon. De kinderen leggen de telefoon beneden neer als we gaan slapen. Mijn vriendinnen en vrienden vinden dat het veel te ver gaat. Zij kijken ook veel films, luisteren naar popmuziek en zitten op Instagram. Ik heb niet de behoefte daar iets mee te doen. Zodra ik van school af ben hoop ik te trouwen en huisvrouw te worden met, hopelijk, kinderen. Mijn vrienden lachten mij een beetje uit", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Het meisje uit de Gereformeerde Gemeenten (GerGem) vraagt zich af of ze de juiste weg bewandelt.

"Meisje, wat een zegen dat je daar niet aan verslaafd bent en je je eigen leven kunt leven", antwoordt pastoraal werkster Nellie van Dooijeweert. "Omdat het normaal lijkt te zijn dat we al die dingen zien en luisteren, denk je dat je schijnheilig bent. Maar dat ben je niet. Dank God dat je die behoefte niet hebt en wil zijn die je bent. Al die dingen leiden van het enige wezenlijke af, zetten een stempel op je hele wezen en geven een verwijdering tussen jou en de Heere God. We kunnen niet twee heren dienen. De poorten die satan open zet zijn heftig!! Richt je op Christus alleen.

Maar je komt wel wat tekort in het volwassen worden in onze tijd. Je hebt een veilige burcht waarin je woont. Maar je bent niet weerbaar omdat je veel dingen niet kent. Daarom zou ik in jou geval beslist nog wat gaan studeren. Je bent nu volwassen, je kent het verschil tussen de wereld en de gemeente van Christus. Straks kan er zomaar een tijd komen dat je zelf de kost moet verdienen. Dan is het zo belangrijk dat je wat geleerd hebt. Je plekje in het hele proces van de samenleving is dan toch net iets beter.

Je vrienden vinden het stom als je niet verder kijkt dan het huisje, boompje, beestje. Ik vind het niet stom, maar ik zou het heel onverstandig vinden om niet verder te studeren. De maatschappij is anders dan 25 jaar geleden. Zet je schouders er onder en ga straks studeren. (...) Lees ook Spreuken 30 eens met aandacht voor de intelligentie van deze vrouw. Deze vrouw was volop bezig om te werken voor haar gezin en de maatschappij. Dat is ook een hint voor nu."

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Denk eerder dat ze heel erg modern is…