cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Carolien Luitjes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Is het verkeerd om als meisje strakke kleding te dragen?

"De één heeft meer rondingen dan de ander en dat is beter te zien. Elke keer als ik kleding wil kopen en ik iets leuk vind, denk ik meteen aan dat feit. Mag je als meisje dat helemaal geen rechte/strakke kleding meer aan? Mijn worsteling is dat ik tegenover God geen verkeerd beeld wil geven en tegenover anderen geen aanstoot zijn. Maar anderzijds denk ik ook: God heeft mij zo geschapen! En zolang het bedekt is, is er toch niets mis mee?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Het is goed om je te realiseren dat het veel te maken heeft met je bouw en je figuurvorm of iets wel of niet netjes staat", antwoordt kleur- en stijladviseur Carolien Luitjes (foto). "De ene vrouw ziet er keurig uit in een strak tricot rokje een eindje boven de knie (doorgaans geldt dat voor slanke atletische figuren), terwijl het bij een andere vrouw (met een peervormig figuur of een voller figuur) datzelfde rokje echt niet meer netjes te noemen is. Dat geldt ook voor halslijnen. Het laten zien van decolleté is voor niemand aan te raden. Je kunt dat het beste testen door te kijken wat er gebeurt als je bukt.

Trouwens, deze zomer zijn er veel lange rokken te koop, daarmee kun je er heel leuk uitzien. Afhankelijk van jouw stijl kun je daar bijvoorbeeld een shirtje op dragen en een spijkerjasje voor als het wat kouder is. Wat voor schoenen je daarbij draagt maakt ook enorm verschil. Vraag God jou te leiden als je kleding gaat shoppen. In Prediker 9:8 staat een mooie tekst over kleding. Lees dat hele hoofdstuk maar eens, dan kun je zo’n tekst beter plaatsen.

Als christen hoeven we niet somber over de aarde te gaan, maar er verzorgd uitzien, wetend dat we een Vader in de hemel hebben die voor ons zorgt. Volgens Calvijn is het samenspel van kleur en vorm van mooie kleding juist iets wat gewaardeerd dient te worden, daardoor geven we God, Die ons dit alles in Zijn genade schenkt, de meeste eer. Kleding dient functioneel te zijn, maar juist ook door wat we aantrekken mogen we de vreugde laten zien van het dienen van de Heere", aldus Luitjes.

CIP.nl maakte eerder met ds. C. P. de Boer een videoserie over kleding. Klik hier om de videoserie 'Heeft geloof invloed op onze kledingkeuze?' te bekijken.


Kleding
- Tim werd na de dienst aangesproken op zijn kleding
- Ds. De Boer legt uit waarom veel reformatorische dames bewust geen broek dragen
- Volgens ds. C. P. de Boer heeft God ons bewust kleding gegeven: "We hebben met een heilig God te maken"
- Ds. De Boer vraagt zich af of God ons kledingregels geeft: “Kleding maakt duidelijk wie ik voor God wil zijn”
- Ds. De Boer draagt zwarte kleding: “In Canada zou ik een blauw pak dragen”
Meer over Kleding »

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Kinderen van God moeten niet hun rondingen laten zien, maar Jezus Christus in hun. (Ps.geld ook voor mannen.! )

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify