cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
bidden therapie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juni 2021 door Redactie

Mogelijk verbod op vrijwillig gebed tijdens homogenezingstherapie in Groot-Brittannië

In het Verenigd Koninkrijk staat het verbod op homogenezingstherapie ter discussie. Het Britse Christelijk Instituut (CI) noemt de manier waarop de overheid het nieuwe beleid probeert uit te rollen alarmerend, meldt de Christian Post. "De lijst van strafbare acties bevat onder anderen ongedwongen gebed", aldus CI.

Homogenezingstherapie wordt omschreven als therapie die gericht is op het veranderen van iemand seksuele oriëntatie of gender identificatie. De Britse overheid wil LHBTI'ers beschermen tegen 'schadelijke pseudo-medische praktijken' zoals homogenezingstherapie. CI zet de omschrijving van deze schadelijke praktijken uiteen. Mogelijk worden vrijwillige en vriendelijke pastorale gesprekken en ongedwongen gebed strafbaar wanneer deze gericht is op het helpen van een gelovige LHBTI'er. "Dit is een schending van de rechten van christenen om hun geloof te praktiseren", aldus CI.

"Al het gebed dat iemands aangeboren seksualiteit of genderidentiteit probeert te veranderen of te onderdrukken, is zeer schadelijk", aldus Jayne Ozanne, een christelijke activist voor homorechten in de kerk. "Homogenezingstherapie veroorzaakt onmetelijke schade, omdat het gebaseerd is op de overtuiging -hoe goedbedoeld ook- dat wie je bent onaanvaardbaar en verkeerd is."

Eerder noemde de Britse premier Boris Johnson homogenezingstherapie 'walgelijk' en pastoraat 'marteling'. "Met elke dag die voorbij gaat, is er een nieuw iemand die slachtoffer wordt van deze neerbuigende behandelingen. We lopen het risico dat meer en meer mensen een eind maken aan hun leven, wanneer zij geen andere uitweg meer zien", aldus premier Johnson tijdens een debat over het verbieden van homogenezingstherapie.

In januari stemde de Tweede Kamer in Nederland voor het strafbaar maken van homogenezingstherapie. Is dat goed of niet? CIP.nl vroeg het aan de mensen op straat:

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoe absurd is het om gebed voor homo's te verbieden terwijl verminkende operaties om van 'geslacht' te veranderen wel mogen. Hoe krankzinnig is een wereld die Gods heilzame Woord loslaat.