cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chinese christenen biddend
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2021 door Redactie

Familie gearresteerde Chinese voorgangers pas dagen later op de hoogte gebracht

Twee Chinese voorgangers van de zwaar vervolgde Zion kerk uit Beijing zijn op 28 april gearresteerd om onbekende redenen. Voorganger Qie Jiafu werd volgens International Christian Concern onverwachts bij hem thuis in de boeien geslagen. Op dezelfde dag werd voorganger Huang Chunzi gearresteerd en naar de gevangenis gebracht. De familie van de voorgangers en gemeenteleden werden dagen later pas op de hoogte gebracht van de arrestaties.

De vrouw van Jiafu werd twee dagen later op de hoogte gesteld van de arrestatie van haar man. Ze werd gebeld door de gevangenis met de mededeling dat haar man een straf van tien dagen uit moest zitten. De precieze reden voor de arrestatie en detentie is niet bekend. Meer dan drie dagen na de arrestatie van Chunzi werd er contact opgenomen met haar familie. Haar gemeente en de gemeente van Jiafu werkten nauw samen.

De kerken vragen om gebed voor de voorgangers. Ze bidden dat Huang de kracht zal ontvangen om haar tijd in de gevangenis te doorstaan en dat er snel meer informatie over haar arrestatie zal volgen.

Chinese christenen hebben het zwaar te verduren onder het bewind van Chinese Communistische Partij. Het land staat op plek 17 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Dit betekent dat het lastig is om christen te zijn in het communistische land. De regering is anti-religieus, omdat zij willen dat de staat alle macht toebehoort en niet aan God. Dit resulteert in zware vervolging van gelovigen.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen