cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2021 door Redactie

Politiebescherming en demonstranten bij eerste dienst ds. Olaf Latzel na schorsing

Afgelopen zondag mocht ds. Olaf Latzel voor het eerst weer de kansel betreden. De Bremische Evangelische Kirche (BEK) trok zijn voorlopige ontslag vorige week namelijk per direct in. Er stonden bij zijn kerk echter wel demonstranten en de dienst ging onder politiebegeleiding van start.

Latzel kreeg eind vorig jaar zijn voorlopige ontslag van de overkoepelende kerk. Dit nadat hij veroordeeld was voor volksopruiing wegens zijn uitspraken over homoseksuelen. De uitspraken kwamen nadat Latzel en zijn gemeente jarenlang werden geïntimideerd, geprovoceerd en bedreigd door homoactivisten. Latzel gaat in Hoger Beroep tegen de uitspraak van de rechter.

De kerk besloot dit Hoger Beroep echter niet af te wachten en ook de kerkelijke tuchtprocedure tegen de predikant is nog niet afgerond. Hij werd voorlopig ontslagen. Dat is nu teruggedraaid in afwachting van het Hoger Beroep en afronding van de kerkelijke tuchtproceduren.

Zondag mocht Latzel dus weer preken en dat was niet onopgemerkt gebleven. De dienst vond plaats onder politiebescherming omdat er signalen waren dat er demonstranten op zouden komen dagen. Dat was inderdaad het geval, al waren het er minder dan vooraf verwacht. De enkele demonstranten die aanwezig waren, hielden borden om hoog met teksten als 'Godzijdank is homofobie te genezen'en 'Neem mijn boek niet zo letterlijk. God'.

Vanaf de preekstoel stelde Latzel dat het een groot voorrecht was dat hij weer mocht voorgaan in zijn gemeente. Hij bedankte iedereen voor de steun en de gebeden. "Maar mijn grootste dank gaat uit naar Jezus Christus. Het was Zijn beslissing, Zijn leiding, dat ik hier vanmorgen weer mag staan."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

'Neem mijn boek niet zo letterlijk. God', stond op een van de borden te lezen.

Ik ben blij met dit dubieuze opschrift, want daarmee geeft deze demonstrant – ongewild – toe en belijdt hij openlijk voor de kerkgangers én voor alle demonstranten om hem heen:

‘Als homoactivist moet ik toegeven dat wie onbevangen en serieus de Bijbel leest maar tot één conclusie kan komen, dat de Here God man en vrouw op elkaar toegeschapen heeft en dat Hij in Zijn Woord niet de weg wijst naar een homoseksuele relatie.’

Bedankt, demonstrant!