cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenen india geloof doop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2021 door Redactie

Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten

Na hun bekering werden de Indiase Jaga Padiami en zijn vrouw door hun familie belaagd en verbannen uit hun dorp. Het christelijke echtpaar woonde in een dorp in het noordoosten van India. Volgens International Christian Concern werd het echtpaar gevraagd het geloof vaarwel te zeggen of hun dorpsgenoten en familie. "Ook al sturen jullie mij weg uit het dorp, ik zal Jezus Christus nooit verloochenen", reageerde Padiami. De Indiase christenen besloten hierop alles achter te laten en te vertrekken uit hun woonplaats.

Aan het eind van 2020 bekeerden Jaga Padiami en zijn vrouw zich tot het christendom. Ze hadden contact gehad met verschillende christenen die het evangelie met hen deelden. Na hun bekering keerde hun familie zich tegen hen en werden zij verbannen uit hun woonplaats in het noordoosten van India. In januari 2021 hield het dorp een bijeenkomst. Het dorpshoofd eiste van de Indiase christenen dat zij hun geloof zouden verloochenen. Beide weigerden dit te doen. 

Na vijf dagen bezochten dorpsleden het christelijke echtpaar. Padiami bleef bij zijn standpunt en hield vast aan zijn geloof. De dorpelingen werden woedend en overvielen het huis van de familie Padiami. Alle bezittingen van het stel werden op straat gegooid en Padiami en zijn vrouw werden buitengesloten van hun eigen woning. Volgens Padiami werden ze met de dood bedreigd als ze als christenen terug zouden keren naar het dorp.

Padiami heeft een klacht ingediend tegen de dorpelingen bij de lokale politie. Hij acht de kans echter klein dat zij in actie zullen komen. India staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Wanneer gelovigen naar de politie stappen, worden zij soms zelf het slachtoffer van corrupt geweld. Christenen in het hindoeïstische land vormen een minderheid. Zij worden bedreigd door dorpsgenoten en radicale nationalisten die strijden voor een louter hindoeïstisch India. In de wet is vastgelegd dat niemand gedwongen bekeerd mag worden. Dit maakt evangeliseren en bekering lastig en in veel gevallen worden christenen hiervoor belaagd en aangeklaagd.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen