cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gérald Darmanin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2021 door Redactie

Franse minister van Binnenlandse Zaken biedt excuses aan voor uitspraak over 'problematische' christenen

De Franse minister van Binnenlandse Zaken biedt zijn excuses aan voor een eerdere opmerking die hij maakte over christenen. Hij noemde evangelisch-protestantse gelovigen in het land een 'vooraanstaand probleem'. Minister Gérald Darmanin ging in gesprek met de Nationale Raad van Franse Evangelische (CNEF) kerken. De uitkomst van het gesprek is volgens Evangelical Focus positief. "De uitdrukkingen die ik heb gebruikt zijn onhandig gekozen", geeft Darmanin aan in zijn excuses.

De minister geeft aan dat een dergelijk incident niet nog eens voor zal komen en dat hij zijn woorden niet zo had bedoeld. "Het geloof maakt mensen vaak juist tot goede burgers", aldus Darmanin. Hij bedankt CNEF voor het vertrouwen dat ze hebben in de regering. "Deze vervelende ervaring zal niet nog eens voorkomen", belooft de minister tot slot.

Het gesprek tussen CNEF en Darmanin vond plaats naar aanleiding van uitspraken van de minister in een televisie-interview. Darmanin sprak met C-News over een nieuwe wetgeving tegen de toenemende radicale islamitische subcultuur in Frankrijk. "Uiteraard vormen christenen niet een probleem zoals moslims", stelde de minister van Binnenlandse Zaken in het gesprek. Darmanin zei dat moslimextremisme zorgt voor een toename van terrorisme en hiermee een gevaar vormt voor de samenleving. "Maar het is niet alleen de islam die een probleem vormt, maar ook christenen zijn een vooraanstaand probleem."

Christenen in Frankrijk reageerde verontwaardigd op de uitspraak van de minister. "Frankrijk schiet er niets mee op om christendom met de islam onder één noemer te vatten", reageerde Romain Choisnet namens CNEF.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen