cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Noord-Korea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Patrick Goede

Nieuwe gruwelijke details over christenen Noord-Korea: executies, martelingen en gedwongen abortussen

Noord-Korea is een berucht voorbeeld van christenvervolging. Gelovigen worden gevangen gezet, mishandeld en geëxcecuteerd. Een nieuw rapport van Korea Future Initiative heeft nog maar eens duidelijk gemaakt hoe erg de misdrijven zijn tegen christenen: Op basis van 117 interviews in 2019 en 2020 bleken 273 christenen slachtoffer te zijn geworden van het strenge regime.

  • 244 keer werd iemand zonder geldige reden opgepakt en vastgezet
  • 79 keer werden vluchtelingen gedwongen teruggehaald naar Noord-Korea.
  • 36 gevallen van mishandeling en marteling
  • 32 keer werd er seksueel geweld gebruikt
  • 20 executies vonden er plaats

Deze cijfers bevestigen wat Open Doors al jaren te horen krijgt. Er zijn zoveel verhalen van christenen in Noord-Korea die in werkkampen worden gezet en in verschrikkelijke omstandigheden verkeren. Hea Woo, een ex-gevange wiens man overleed, vertelt aan Open Doors: "Alle gevangenen zagen eruit alsof ze op het punt stonden om te vallen. Ze waren allemaal wanhopig en in absolute nood. En iedereen was uitgehongerd en kreeg een handjevol rottende maïs. We kregen ook één of andere waterige substantie, het was niet iets wat je soep kunt noemen. En iedereen werd gedwongen om superhard te werken, nog harder dan koeien of dieren. Daarom sterven veel mensen er aan uitputting en ondervoeding."

Zelfs als gevangenen aan het land weten te ontkomen blijft het gevaarlijk. Het rapport getuigt verder van 110 gevallen waarin christenen naar China vluchten maar ook daar vreselijk behandeld worden vanwege hun religieuze overtuiging of teruggestuurd worden naar Noord-Korea.

Open Doors geeft tot slot een advies hoe we als christenen kunnen bidden voor deze vervolgde christenen die het zo zwaar te verduren hebben.

  • Bid voor de 50 tot 70.000 christenen die vastzitten in strafkampen in Noord-Korea. Dat ze elke dag een glimp op mogen vangen van God temidden van alle horror.
  • Bid voor de geheime samenkomsten. Dat God deze mogelijk blijft maken, mensen beschermd en zorgt dat christenen elkaar daar kunnen blijven ontmoeten.
  • Vraag God om de bewakers aan te raken. Om hun harten zacht te maken zodat zij zich tot Jezus keren.
  • Bid dat christenen in Noord-Korea zich onderdeel mogen voelen van de wereldwijde kerk. Dat Gods kracht hen liefde, vrede en hoop mag geven en een idee van vreugde.

Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Laten we als Christenen er in de eerste plaats voor zorgen, dat ons eigen land niet overgenomen wordt door de `ideologie van de wreede`, want anders kunnen we geen hulp meer bieden aan broeders en zusters in vervolging!

Dan leven we op termijn onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden als zij in NK, en als Iran, Irak, Marokko, Turkije, etc, etc. Dan hebben ook wij zelf hulp nodig! Maar wie zou er dan nog hulp kunnen bieden! Buiten die ENE.