cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
homogenezingstherapie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 februari 2021 door Patrick Goede

Christenen in Australië bezorgd na verbod op homogenezingstherapie

Christenen in Australië maken zich zorgen over een nieuw verbod op conversietherapie, ook wel homogenezingstherapie genoemd. De nieuwe wet maakt het strafbaar om iemand zijn seksuele oriëntatie of geslachtsidentiteit te willen veranderen of te onderdrukken.

Christenen in Australië zijn met name bezorgd over een subclausule waarin staat dat je op dit gebied geen "religieuze handeling mag uitdragen, zoals een gebed, bevrijding of duiveluitdrijving".

Voorgangers zijn bang dat ze al als 'fout' worden gezien wanneer ze voor iemand bidden of iemand raad geven die worstelt met zijn sekse of seksuele oriëntatie. De wet houdt in dat mensen die dit gebod overtreden boetes tot 10.000 dollar kunnen krijgen of 10 jaar gevangenisstraf.

Ook in Nederland heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen voor het strafbaar stellen van homogenezingstherapie. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is heel triest dat je mensen die vanwege een bepaalde nood om hulp vragen, niet meer mag helpen omdat er in het verleden fouten zijn gemaakt. Dan kan je ook wel de ziekenhuizen verbieden.