cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2020 door Jeffrey Schipper

Is het actieplan diversiteit terecht afgeschoten door de SGP? - CIP Podcast

"Ik weet niet of ik net als de SGP tegen het actieplan diversiteit van D66-minister Van Engelshoven zou hebben gestemd. In het hoger onderwijs gebeuren absoluut dingen die diversiteit in de weg zitten", stelt dominee Piet van Midden in de CIP Podcast nadat een Kamermeerderheid vorige week de komst van meer 'diversiteitsofficieren' in het hoger onderwijs afwees.

"Als studenten een stageplek zoeken en ze hebben een achternaam die eindigt op Ibrahim is het ontzettend moeilijk om zo iemand aan de bak te krijgen", maakt Van Midden duidelijk. "Mijn vrouw heeft daarmee te maken op haar hogeschool in Den Haag. Ik kan er boos om worden als goede studenten op basis van hun naam of uiterlijk worden beoordeeld en niet op hun kwaliteit. Als je uit Malawi komt, heb je in dit land veel minder kansen dan wanneer je uit New York komt."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik heb het misschien niet goed begrepen, maar meende dat er toch vooral gefocust werd op genderdiversiteit. En dat is toch een geheel andere insteek.