cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bart Jan Spruyt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 november 2020 door Jeffrey Schipper

Bart Jan Spruyt verbaast zich over "drogredenering" ChristenUnie - CIP Podcast

Een motie om een einde te maken aan identiteitsverklaringen waarin homoseksualiteit wordt afgewezen, is vorige week aangenomen in de Tweede Kamer. Ook christelijke partijen CDA en ChristenUnie stemden voor deze motie. Alleen de SGP stemde tegen. Historicus en columnist Bart Jan Spruyt verbaast zich in de CIP Podcast over de verklaring van de ChristenUnie en spreekt van "een drogredenering".

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins zegt dat zijn fractie de motie steunde, "omdat er geen identiteitsverklaringen bestaan waarin homoseksualiteit wordt afgewezen". "Als die wel zouden bestaan, zouden we daartegen zijn." Spruyt: "Dit vind ik een vreemde redenering. Een drogredenering. Als er een overbodige motie is, stem je tegen. Een motie is een Kameruitspraak en als die uitspraak nergens op slaat, stem je er natuurlijk niet voor. Als je iets geks zegt, ga ik toch niet applaudisseren?"

Bij de keuze van de ChristenUnie om voor de motie te stemmen zou het mee kunnen spelen dat de partij een regeringspartij is. "Als dat zo is, zeg dat dan!", vervolgt Spruyt. "Dat begrijpt iedereen. Dat minister Slob de ene dag iets zegt waar hij een dag later op terug moet komen, begrijpt ook iedereen. Dat is pijnlijk, maar iedereen kan zich er iets bij voorstellen bij een coalitiepartij. Maar ga geen rare dingen zeggen."

Beluister het fragment vanaf minuut 28:15

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
"Als die wel zouden bestaan, zouden we daartegen zijn." Maak daar van "En als die wel zouden bestaan, zouden we daartegen zijn.", dan klopt het gewoon weer.Zelfs de scholen die het betroffen, hebben die verklaringen geschrapt. Waarom zou je dan nog tegen die motie stemmen? Omdat je het eigenlijk toch wel een goed idee vindt?