cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Oeganda vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2020 door Patrick Goede

Pastor vermoord door moslimextremisten in Oeganda na radio-uitzending

De 64-jarige pastor David Omara is in Oeganda vermoord door moslimextremisten na afloop van een radio-uitzending waarin hij de islam met het christendom vergeleek. De voorganger werd geslagen en gewurgd. "Meteen na de uitzending werd mijn vader gebeld door iemand die zei de uitzending erg gewaardeerd te hebben. Hij vroeg of hij en een paar vrienden hem konden ontmoeten", vertelt zoon Simon Okut aan Morningstar News.

"Toen we arriveerden op de afgesproken plek kwamen er opeens zes mannen uit de bosjes in islamitische gewaden. Ze begonnen mijn vader te slaan met stompe voorwerpen", vervolgt Okut. "Eén van de aanslagplegers zei: 'Deze man moet dood omdat hij de koran gebruikt en zegt dat Allah niet God is maar een kwade god die samenwerkt met duivelse machten.' Toen gingen ze door met het wurgen en slaan van mijn vader. Ik vluchtte ik voor mijn leven, twee mannen gingen achter mij aan maar kregen mij niet te pakken."

De bewoners in de omgeving waren logischerwijs geschokt en vreesden een nieuwe aanval. De begrafenis die afgelopen week plaatsvond werd de moeder van Simon dan ook teveel. "Mijn moeder huilde, viel flauw en stortte in. Ze is nu overgebracht naar het ziekenhuis", vertelt Okut. Ze is daar inmiddels behandeld voor de shock die haar onderbewustzijn gertriggerd heeft. Ze kan helaas nog steeds mensen niet herkennen.

Vele betrokkenen prijzen het werk van pastor Omara. "Hij werkte onvermoeid voor het koninkrijk van God tot aan zijn laatste dag", zegt een collega. Omara laat acht kinderen in de leeftijd van 30 tot 10 jaar oud na. 


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Vreselijk. En zoveel van dergelijke berichten de laatste tijd. God moet wel zó veel genade hebben dat Hij dit door laat gaan.