cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
groot gezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2020 door Redactie

SGP: geef ouders bij geboorte vierde kind 1000 euro

Ouders moeten bij de geboorte van het vierde kind een eenmalige uitkering krijgen van 1000 euro. Volgens het Nederlands Dagblad staat dat in het SGP-verkiezingsprogramma dat vandaag wordt gepresenteerd.

Uit de plannen van de SGP komt de partij duidelijk op voor gezinnen. Zo pleit men voor een hogere kinderbijslag en een hoger kindgebonden budget. Verder wil de partij dat nieuwe overheidsmaatregelen worden getoetst op de effecten daarvan op gezinnen met drie of meer kinderen.

De SGP wil dat "serieus" gekeken wordt naar een alternatief voor de euro. De Europese eenheidsmunt is "op den duur economisch en financieel niet te houden", schrijft de streng christelijke partij in haar verkiezingsprogramma. Een vertrek uit de Europese Unie noemt zij evenwel "niet opportuun".

Net als veel andere partijen vindt de SGP dat het belastingstelsel "eerlijker, eenvoudiger en begrijpelijker" moet. Daarbij wil de partij vooral huishoudens en het midden- en kleinbedrijf ontzien. De "mazen in het fiscale stelsel" waardoor multinationals vaak weinig belasting betalen, moeten worden gedicht.

Maandag 9 november (14:00 uur) presenteert de SGP het concept-verkiezingsprogramma 2021-2025 live via sociale media. Het verkiezingscongres hierover vindt plaats op zaterdag 16 januari.


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

a
Dit is discriminerend voor ouders die geen kinderen kunnen krijgen .

Broeders en zusters bedenk iets beters voor de a.s. verkiezingen !