cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Geen aanwezigen bij kerstvieringen Vaticaan

Hoewel het nog een kleine twee maanden duurt, heeft het Vaticaan nu al bekend gemaakt dat er tijdens de kerstvieringen van dit jaar geen mensen aanwezig zullen zijn. Het Vaticaan wil geen enkel risico nemen nu het coronavirus opnieuw in heel veel landen om zich heen grijpt. Dat meldt Catholic News Agency.

Het medium heeft een brief ingezien die door het Staatssecretariaat van het Vaticaan is verstuurd naar alle ambassades die zijn geaccrediteerd bij de Heilige Stoel. De Paus zal zoals gewoonlijk met de Vaticaanse liturgieën de vieringen leiden. Maar er zullen geen andere mensen bij aanwezig zijn. In de brief wordt gesproken over een “privévorm zonder de aanwezigheid van leden van het diplomatieke netwerk”

Normaal gesproken wordt de pauselijke liturgie namelijk bijgewoond door tal van diplomaten die als speciale gasten aanwezig zijn. Omdat het aantal besmettingen ook in Italië de afgelopen weken drastisch is toegenomen, zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Het Vaticaan wil geen risico nemen. Het is overigens de tweede keer dat dit gebeurt. Tijdens de eerste coronagolf bood de paus namelijk alleen de paasliturgieën van dit jaar aan. 

Lees meer bij Catholic News Agency.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen