cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Brian Houston
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Hillsong-oprichter roept christenen op tot verzet tegen coronamaatregelen

"Het is tijd voor kerkelijk leiders om zich te verenigen en in opstand te komen", aldus Hillsong-oprichter en voorganger Brian Houston. Op Instagram roept de leider kerken in Australië op tegen de coronamaatregelen in te gaan. "We zijn allemaal toegewijd aan het veilig houden van de mensen, maar het lijkt erop dat de kerk niet eens serieus wordt genomen", aldus Houston.

De reden dat de voorganger zich uitspreekt over de maatregelen, is omdat deze per sector verschillen. "In een gebouw waar 4.000 mensen in passen, mogen nu slechts 100 mensen samenkomen. De reden voor deze restrictie is dat 'kerkgangers elkaar kennen' (te amicaal zijn)", aldus Houston. Voor bruiloften binnen in een gebouw gelden bijvoorbeeld soepelere maatregelen in Australië. Hier mogen driehonderd mensen bij elkaar komen. "Denk je dat mensen niet 'amicaal' zijn op bruiloften? Dit wijst op discriminatie."

Houston benadrukt het belang van de kerk voor de mentale gezondheid van veel mensen met depressies, angsten en andere psychische problemen. "Mentale gezondheid en gezondheid in het algemeen gaat over het welzijn van de mensen. Dit is een groot ding. Isolatie helpt hier totaal niet bij. De kerk is onderdeel van wat wij doen, het gaat om gemeenschap en relaties. Ik ken veel mensen die hiernaar verlangen."


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik zal niet mee gaan protesteren. Nu we toch op deze zeer unieke manier in de binnenkamer zijn gebracht (wie had zoiets ooit kunnen bedenken en kunnen voorzien), kunnen we beter deze situatie ons ten nutte maken door in Geest en waarheid tot God te bidden en ons te bezinnen/ons hart uit te storten voor Hem en ons te heiligen en reinigen en te verootmoedigen voor Hem/ Zijn aangezicht te zoeken. Dat lijkt me veel beter (en ook meer voor de hand liggend )! Beidt uw tijd! Daar kan iets heel moois van komen! Denk bijv. eens aan Ninevé.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify