cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerk china
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2020 door Nienke Alblas

China richt pijlen op christelijke docenten: "We worden elke les geobserveerd"

Wanneer een christen-docent in China over God praat loopt hij risico op permanente werkeloosheid. De communistische autoriteiten in het Aziatische land controleren steeds vaker of leerkrachten niet over het geloof spreken in de klaslokalen, volgens de Christian Post. "De regering gelooft dat de religieuze leerkrachten een gevaar zijn voor de Communistische Partij, ondanks dat ze niet evangeliseren", reageert een docent Engels docent uit Shandong.

De controles vinden regelmatig plaats. "We worden elke les geobserveerd", vertelt een andere leerkracht uit Hongkong. Voor 'ongepaste opmerkingen' worden docenten gestraft. "We mogen niets zeggen dat tegen de idealen van de partij in gaat of in strijd is met het voorgeschreven onderwijsprogramma." Zo kwam een docent Engels in de problemen nadat ze tijdens een les over schrijfster Jane Eyre de woorden 'God' en 'gebed' uitsprak.

Censuur neemt toe sinds de verkiezing van President Xi Jinping in 2013. In 2018 werd een strenge godsdienstwet aangenomen. De maatregelen worden getroffen om koste wat kost leerlingen te weerhouden van bekering tot het christendom. China staat op plek 23 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Voorbeelden van de onderdrukking zijn het verwijderen van kruisen van kerkgebouwen, aanbrengen van vernielingen en het binnenvallen van kerkdiensten in huizen of digitale samenkomsten.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen