cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ankie Broekers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2020 door Jeffrey Schipper

Eerste vluchtelingenkinderen deze maand van Griekenland naar Nederland

De eerste vluchtelingenkinderen kunnen eind september terecht in een door Nederland gefinancierde opvanglocatie op het Griekse vasteland. De NOS laat weten dat staatssecretaris Ankie Broekers dit heeft bevestigd.

Dit nieuws komt op een voor ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind en honderden voorgangers in christelijk Nederland belangrijk moment. Maandagavond werd de petitie van bijna 900 voorgangers naar Kamerleden gestuurd. Initiatiefnemer Jan de Beer spreekt woensdag met Joël Voordewind (ChristenUnie) en Madeleine van Toorenburg (CDA) over de oproep. 'We maken ons grote zorgen over deze kinderen', laten de initiatiefnemers van de oproep weten via NieuwWij.nl. 

Een motie om 500 vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen te halen is begin juli weggestemd, ook door CDA en ChristenUnie. Dat houdt in dat de kinderen in Griekenland blijven, maar Nederland betaalt dan wel mee aan hun opvang. De ChristenUnie heeft het kabinet destijds een deadline gesteld. "Uiterlijk in september moeten de eerste kinderen naar de opvang op het Griekse vasteland zijn gebracht", maakte Voordewind duidelijk.

Broekers zei voor aanvang van een kabinetsoverleg over corona volgens de NOS dat ze in de loop van deze week bekend zal maken dat de eerste opvanglocatie eind deze maand open zal gaan, en dat een tweede locatie snel zal volgen.

Lees ook: Predikanten roepen CDA en ChristenUnie op om vluchtelingenkinderen op te vangen.


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Ik lees hier,, eerste kinderen komen naar nederland". Hrt artikel zegt, gaan naar opvang op vasteland van Griekenland. Zie ik iets over het hoofd?