cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
politie india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 augustus 2020 door Nienke Alblas

Christenen India gruwelijk mishandeld vanwege geloof in 'buitenlandse God'

Drie Indiase christenen zijn ernstig mishandeld door hindoe-extremisten wegens hun geloof. De extremisten zijn voor een hindoestaans India en bedreigen christenen wegens hun geloof in een 'buitenlandse God', meldt de Christan Post.

Voorganger Ramnivas Kumar leidt een kerk in de plaats Ranjitpur. Samen met twee andere christenen vertelde hij aan twee hindoestaanse vrienden over het evangelie tijdens een thee-afspraak bij de voorganger thuis. Plotseling hoorden zij gebonk en geschreeuw van de buren bij de voordeur. "Ze schreeuwden grove woorden en beschuldigde mij ervan dat ik een buitenlands geloof had geaccepteerd en een buitenlandse God volg", vertelt Kumar.

De voorganger vroeg de extremisten waarom ze zich aan zijn huis opdrongen om hem te beledigen op basis van zijn geloof. Als antwoord op zijn vraag sloegen de extremisten op de voorganger in met stokken. Ook mishandelde de groep hindoestaanse nationalisten de andere twee christenen in het huis. Wegens zijn kunstbeen kon Kumar zichzelf niet verdedigen tegen de aanval.

De hindoestanen en christenen spraken met de politie over het geschil. "De belagers vertelden dat zij bij mijn huis kwamen omdat ze hadden gezien dat ik beroofd werd. De politie luisterde naar hun verhaal, maar niet naar de waarheid die wij vertelden. Het was alsof we met doven spraken", aldus Kumar. De vier gasten van Kumar werden door de hindoestaanse belagers als dieven aangewezen. De twee christelijke vrienden van de voorganger werden gearresteerd door de politie op basis van het verhaal van de extremisten.

Kumar is bekend met vervolging. De voorganger werd verstoten door zijn familie toen hij christen werd. Vijf keer eerder werd hij aangevallen, waarvan hij drie keer gewond raakte. De mensen in zijn dorp hebben zich tegen hem gekeerd en stellen dat hij hun dorp 'vervuilt' met zijn 'buitenlandse geloof'. "God weet dat ik de aanvallen niet kan voorkomen", getuigt Kumar.

Helaas is Kumar een van de vele voorbeelden van christenvervolging in India. Het land staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Dit betekent dat het extreem moeilijk is om christen te zijn in het land. Christenen worden als tweederangsburgers gezien, achtergesteld en mishandeld door hun buren. Zij zijn met name slachtoffer van hindoestaanse extremisten die geloven dat India een hindoestaans land zou moeten zijn.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen