cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Boko Haram
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juni 2020 door Nienke Alblas

Opnieuw islamitisch terreur in Nigeria: 60 mensen afgeslacht

60 onschuldige Nigerianen zijn dit weekend afgeslacht door Boko Haram. De Christian Post vermeldt dat bij de terreur in het noordoosten van het Afrikaanse land ook een vierjarig meisje om het leven kwam. "Ik zag de levenloze lichamen liggen op de straat", vertelt ooggetuige Kulo Gana.

De gebeurtenis was traumatisch voor Kulo Gana. "Ze vuurden rakket-gestuurde granaten af op huizen en mensen." Hij woont in het dorp Monguno, waar twintig militairen werden vermoord. Veel christenen hebben wegens het geweld en de vervolging in Nigeria hun huis moeten verlaten en wonen nu in Monguno. Het land staat op nummer 12 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors.

Edward Kallon verdedigt mensenrechten in zijn land. "Dit nieuws doet mij veel verdriet. Burgers en een onschuldig kind zijn slachtoffer van vreselijke aanvallen. Mijn hart gaat uit naar de families die mensen hebben verloren. Ik hoop dat de gewonden snel zullen herstellen."

Op zaterdagochtend viel Boko Haram het dorpje Nganzai binnen. Hier vermoordden zij veertig onschuldige mensen. Later die dag viel de islamitische terreurgroep in Monguno binnen, waar twintig militairen van het leven werden beroofd. Bij de aanvallen vielen in totaal doden en 37 gewonden. Regelmatig richt de terreurgroep zich specifiek op christenen.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen