cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
samaru madkami
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2020 door Nienke Alblas

Christelijke jongen (14) in stukken gehakt door fanatici

De christelijke Samaru Madkami (14) is op lugubere wijze vermoord en in stukken gesneden. De tiener was gepassioneerd in zijn geloof, vertelt de vader van de jongen aan de Christian Post

Volgens het politierapport werd Madkami laat op de avond bij zijn huis opgehaald voor 'een vergadering in het bos'. Samen met twee andere christelijke jongens werd hij buiten het dorp gebracht. Hier werden zij bedreigd met de dood. Twee jongens wisten te ontsnappen. Samaru werd doodgeslagen. Zijn nek werd verbrijzeld met een steen. Vervolgens werd het lichaam van de tiener in stukken gesneden en begraven in een kuil. Volgens christelijke organisatie Persecution Relief is dit in India één van de meest schokkende gebeurtenissen op het gebied van christenvervolging in de afgelopen jaren.

In de afwezigheid van Samaru probeerden hindoe-extremisten Bijay Madkami, de vader van Samaru, te ontvoeren. Hij kon net op tijd ontsnappen en vluchtte naar het politiebureau. Bijay vertelde aan de christelijke organisatie Persecution Relief over zijn zoon. "Samaru was een gepassioneerde christen. Sinds dat hij drie jaar geleden tot geloof kwam, werd hij geïntimideerd door hindoe-extremisten. Hij deelde altijd het Woord van God met jongeren en kinderen in het dorp." 


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ook hiervoor verwacht ik grote betogingen wereldwijd...

Of is dat de een ijdele hoop?