cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2020 door Patrick Simons

Gert-Jan Segers in de clinch met Geert Wilders: "Punt maken ten koste van waarheid en collega's"

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft het op Twitter aan de stok gekregen met zijn collega Geert Wilders. Dit naar aanleiding van een verzoek van de PVV-voorman om een extra Kamerdebat over corona. Wilders uitte daarover zijn ongenoegen waarop Segers fel reageerde.

"Geen corona-Kamerdebat deze week”, begint Wilders zijn tweet. “Terwijl het controleren van de regering, zeker nu, ons is waarvoor Kamerleden gekozen zijn! Maar de meerderheid viert liever vakantie in deze grootste nationale crisis sinds WOII dan aan het werk te gaan. Schandalig!" Hij voegt er de hashtag ‘plichtsverzuim’ aan toe en een screenshot van een e-mail waaruit blijkt dat slechts enkele partijen zijn voorstel voor een plenair debat steunden. Wilders wilde debatteren over het tekort aan beschermende middelen in de zorg.

Gert-Jan Segers reageerde fel op de tweet van Wilders. “Ook hier kan een collega alleen maar een punt maken ten koste van de waarheid en z’n collega’s. Lelijk. Want waar we anders meireces hadden gehad, hebben we morgen en overmorgen coronadebatten en deze week ook nog een briefing over persoonlijke beschermmiddelen.”

Ook Thierry Baudet reageerde teleurgesteld op het feit dat het verzoek van Wilders niet voldoende gesteund werd. “Geen debat over het, volstrekt onnodige, tekort aan mondkapjes. Coalitie wil niet. Erg teleurstellend.” Wederom reageerde Segers: “Onjuiste weergave van de parlementaire gang van zaken. Op voorstel van NB een oppositiepartij en met steun van een overgrote Kamermeerderheid komt er deze week een briefing over persoonlijke beschermmiddelen. Ter voorbereiding op het debat daarover van volgende week.”


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

g
Heb liever een debat over de vernietiging van onze landbouw door de maatregelen van minister Schouten. Je ziet Carola op TV diep ongelukkig. Ik denk dat ze geen kant uit kan. Dit zou voor Segers belangrijker moeten zijn dan goedkoop reageren op Wilders cs.