cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
zendeling india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 april 2020 door Nienke Alblas

Vervolging christenen India neemt toe: "Er moet meer gedaan worden om hen te beschermen"

In de eerste maanden van 2020 is de vervolging van christenen in India sterk toegenomen. Volgens de Christian Post worden de christenen meer en sterker gedreigd. Alleen al in maart waren er 27 meldingen van geweld tegen christenen. International Christian Concern (ICC) komt op voor vervolgde christenen. "Er moet meer gedaan worden om de minderheid van christenen in India te beschermen."

Door de corruptie in het land kiezen veel van de slachtoffers ervoor geen juridische acties te ondernemen tegen de bedreigingen. Wanneer christenen toch naar de politie stappen, werkt dit vaak in hun nadeel. John Prabhudoss werkt voor een Amerikaanse organisatie voor Indiase christenen. "De meeste christelijke slachtoffers konden niet naar de politie stappen, nu is het bijna zeker dat zij worden gestraft als ze naar de politie gaan. De politie is bang voor de hindoestaanse Volkspartij en partijleden die de christenen aanvallen." Zo werd recentelijk een voorganger samen met verschillende gemeenteleden gearresteerd en gemarteld, nadat zijn kerk was aangevallen en de politie ingreep.

India staat op de tiende plek op de lijst van christenvervolging van Open Doors. Het is lastig om een christen te zijn in het land. Toen Narendra Modi in 2014 aan de macht kwam, verslechterde de situatie voor de christenen in India. India kent godsdienstvrijheid, maar strenge wetten tegen gedwongen bekeringen. Veel christenen worden er onterecht van beschuldigd dat ze mensen in hun omgeving hebben gedwongen om te geloven in Jezus. Na het bezoek van Trump aan India hoopten christenen dat de Verenigde Staten een sterkere positie tegen de schijn-godsdienstvrijheid in zou nemen. "Christenen zijn teleurgesteld dat Trump president Modi bleef prijzen voor zijn beleid."


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
Ik heb toch pas een heel ander artikel over India gelezen dat juist nu door de corona crisis God bezig is om zaken ten goede te keren en veel meer mogelijkheden en kansen te bieden....