cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nederland viert Pasen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2020 door Redactie

Week van nationale bezinning rondom Pasen op komst

Pasen roept in Nederland diverse associaties op. Voor de een gaat het om samen-zijn met familie, lekker eten en heerlijke chocolade. De ander staat stil bij de dood en opstanding van Jezus; in de kerk of bijvoorbeeld door tv-uitzendingen zoals The Passion. Hoe je Pasen normaal gesproken ook viert, dit jaar ontkomt niemand er aan om Pasen anders te vieren dan normaal. Maar hoe?

Op deze website vind je materiaal en instructies om Pasen even anders te vieren dan je gewend bent. De haast van het dagelijks leven is enigszins tot rust gekomen. Geplande activiteiten en concerten vallen weg. We wennen zo goed als het kan aan thuiswerken en -leren. Een week rondom Pasen is daarom ideaal om even stil te worden voor bezinning.

Pasen in een ander jasje...
Als thema voor deze week is uitgegaan van de situatie waar Nederland in verkeert. Er is gekozen voor het Bijbelverhaal in Exodus 3-15 waarin een volk gebukt ging onder de druk van hard werken. Hun geroep hierover trok Gods aandacht. En vanaf het moment dat het volk door een onzichtbare vijand stil werd gezet in de huizen, kwam een ommekeer op gang en werd het volk op wonderlijke wijze uitgeleid richting vrijheid. Juist dat verlossingsverhaal vormt de historische grondslag onder Pasen als zevendaags vrijheidsfeest. De week van bezinning staat daarmee in het teken van (geestelijke) vrijheid, en de vraag hoe dit in onze tijd verkregen kan worden.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen