cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 maart 2020 door CAMA Zending

Deze zendelingen hebben vanwege de coronacrisis dringend behoefte aan gebed

Ook CAMA Zending kan er niet om heen: het coronavirus heeft grote impact op onze werkzaamheden. Maar belangrijker nog. Het heeft vooral impact op de werkzaamheden en dagelijkse levens van hun zendelingen. Vandaar dat men dringend vraag om gebed voor hun zendelingen. 'Op dit moment krijgen we van verschillende zendelingen zorgwekkende berichten. Helaas kunnen we vanwege veiligheidsredenen niet alle berichten en details delen', laat CAMA Zending weten.

Zendelingen in Azië: Een aantal van de CAMA-zendelingen in Azië vertelt dat zij eerder terug naar Nederland komen. De kans is groot dat ze in quarantaine komen. Ook hebben ze problemen met de visumaanvraag omdat het reizen bemoeilijkt is.

Deze zendelingen wonen erg afgelegen hebben voor de zekerheid voor maar liefst 12 weken aan eten in huis gehaald.

Zendelingen in Azië (2): De vraag is wat zij de komende periode moeten doen. Deze zendelingen wonen en werken op een eiland. Het vliegverkeer is al aardig uitgekleed op het moment. Het is door de plaatselijke overheid verboden om naar bepaalde gebieden te reizen. We hopen dat er genoeg voedsel op het eiland blijft.

Zendelingen in Midden-Amerika: Deze zendelingen wonen erg afgelegen. Het is onzeker wat er gaat gebeuren. Ze hebben voor de zekerheid voor maar liefst 12 weken aan eten in huis gehaald. Een ritje naar de stad kan zo maar meerdere dagen reizen kosten. Vandaar dat er voorzorgsmaatregelen getroffen worden.

Zendelingen in Azië (3): Deze zendelingen zijn op het moment op verlof in Nederland. Het land waar zij vandaan komen krijgt een inreisverbod waardoor ze het land niet meer in kunnen.

Zendelingen in Afrika: Dit echtpaar kan momenteel niet reizen naar Nederland. Op dit moment is da prima, in de hoop dat er geen urgente reden komt waarom ze alsnog graag terug willen. Alle evenementen zijn afgelast, de scholen gesloten. Het is nog onduidelijk of ons bedrijf open kan blijven. Het gaat hier verder goed, er is geen paniek, ook al werd er enigszins gehamsterd in de supermarkt.

Doordat het gebied waar ze wonen compleet op slot zit, kunnen deze mensen nauwelijks aan voedsel en water komen.

Zendelingen in Europa: Ook onze zendelingen in Europa ervaren de gevolgen van een totale lockdown. Ze vragen gebed voor de dak- en thuisloze mensen. Doordat het gebied waar ze wonen compleet op slot zit, kunnen deze mensen nauwelijks aan voedsel en water komen.

Zendelingen in Afrika (2): Deze zendelingen maken zich zorgen om het land waar ze in wonen. De medische zorg is niet zoals in Nederland. Er zijn veel te weinig Intensive Care-bedden. Als de corona-uitbraak doorgaat kan dat nog wel eens hele grote gevolgen hebben voor de lokale bevolking.

Zendelingen in Azië (4): Ze waren al van plan om begin april naar Nederland te komen. Na een gewoon medisch consult kregen ze advies snel te vertrekken uit het land waar ze wonen. Alles wijst er op dat dit land in lockdown gaat. Als dat gebeurt komen ze niet meer weg.

Zendeling in Afrika (4): Deze persoon moet eigenlijk zo snel mogelijk terug naar Nederland, maar alle vluchten zijn geannuleerd. Het is nog maar de vraag of het de komende tijd gaat lukken om terug naar Europa te komen.

CAMA Zending probeert samen met de zendelingen zo goed mogelijk te beslissen wat wijsheid is en vraagt gebed hiervoor.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen