cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
soleimani
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2020 door Patrick Simons

Video: Syrische voorganger vergelijkt Qassem Soleimani met Jezus

De dood van Qassem Soleimani na een Amerikaanse aanval in Irak houdt op dit moment de hele wereld bezig. Velen zien de hoge Iraanse generaal als een misdadiger die ontzettend veel doden op zijn geweten heeft. Zij zijn dan ook blij dat hij er niet meer is. Zo vertelde Farshid Seyed Mehdi tegenover CIP.nl dat veel Iraanse christenen blij zijn met de aanval van Trump.

Anderen vinden de aanval van Trump juist onverantwoord en zeggen dat de situatie behoorlijk kan gaan escaleren. Afgelopen nacht stuurde Iran raketten af op een basis in Irak waar zich ook troepen van de Verenigde Staten bevinden. Onder de Amerikanen zijn volgens het Pentagon geen slachtoffers gevallen. Ook onder christenen is er verdeeldheid over de kwestie. Zo dook er deze week een filmpje op van een voorganger in het Syrische Aleppo die de omgekomen Soleimani juist eer bewees. Hij stelt dat Soleimani christenen juist beschermde tegen terroristische groeperingen.

Volgens de predikant verzette Soleimani zich juist tegen autoriteiten die de vrijheid van anderen willen ontnemen. Daarin leek Soleimani volgens de voorganger op Jezus. “Qassem Soleimani en iedereen die aan zijn kant stond, streden juist tegen IS. Hij streed tegen alle terroristische organisaties die iedereen willen vermoorden die anders denken dan zij.” De uitspraak is opmerkelijk omdat Soleimani warme banden onderhield met verschillende terreurorganisaties, waaronder Hezbollah en Hamas.

In de laatste CIP podcast bespreken Jeffrey en Patrick wie Soleimani nu eigenlijk was. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
Sterker hij is zelfs mede oorzaak dat IS kon ontstaan doordat hij ervoor zorg te dat de soennieten in het Iraakse leger buitenspel werden gezet .