cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
homorelatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2019 door Jeffrey Schipper

CGK Zwolle not amused over regionale kerkvergadering: "Voortdurend gesprek is grievend voor homo's"

"Waarom een gesprek blijven opzoeken dat keer op keer grievend is voor homo en lesbische leden?", dit vraagt de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) in Zwolle zich af naar aanleiding van een regionale kerkvergadering, afgelopen vrijdag, over hun 'homovriendelijke' kerkbeleid.

In 2013 werd tijdens de generale synode van de CGK een homorelatie bestempeld als "niet-Bijbels en dus zonde". De bezwaren van de kerkelijke gemeente in Zwolle werden in 2017 afgewezen. De Zwolse kerkenraad was daarover "zeer teleurgesteld". In Zwolle nemen homoseksuele gemeenteleden ondanks het synodebesluit deel aan het heilig avondmaal. Openbare geloofsbelijdenis, de heilige doop is voor CGK-leden met een homorelatie niet toegestaan. De regionale kerkvergadering moet uitwijzen of er voor de kerkelijke gemeente in Zwolle nog plaats is in de CGK.

Er is nog geen definitief besluit genomen. In de komende periode worden verschillende voorstellen verzameld die waarschijnlijk in februari worden besproken. De Zwolse kerkenraad geeft naar aanleiding van de vergadering volgens het Reformatorisch Dagblad per brief aan dat men het nog altijd niet eens is met het synodebesluit. "Wij geloven oprecht dat we ongeacht geaardheid, sekse en herkomst allemaal welkom zijn bij God en dus in Zijn gemeente; dit is de kern van het Evangelie."

"De eenheid van Christus is het ons voor nu waard om nog een mijl met elkaar te gaan. We vormen al meer dan honderd jaar een familie. In een familie houd je elkaar vast en aanvaard je elkaar, ook als je het niet met elkaar eens bent. Het geloof in de liefde tot Jezus is onze diepste drijfveer", aldus de kerkenraad.

Lees ook: Nog geen besluit over 'homovriendelijk' CGK Zwolle na kerkelijke vergadering.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De kern van het evangelie is inderdaad dat iedere zondaar welkom is in de kerk, maar juist de kerk moet de plaats zijn waar mensen door de kracht van Gods Heilige Geest verlost mogen worden van wat niet bij hen hoort, maar NIET de plek waar zondige gedragingen worden toegestaan onder druk van de tijdgeest of met een vals beroep op liefde. Ware liefde is breken met de ongerechtigheid.

De kerkenraad van de CKG in Zwolle doet er beter aan de Bijbel goed te leren verstaan dan vast te houden aan een dwaling.