cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Israel vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Zuid-Afrikaanse kerkleiders steunen anti-Israëlische boycotbeweging

De Zuid-Afrikaanse Anglicaanse kerk heeft haar steun aan de de Boycot-, Desinvesteringen- en Sancties-campagne (BDS) openlijk bevestigd, schrijft Israël Today. Volgens Charles Gardner nemen de kerkleiders een "antisemitische houding" aan.

Op hun synode van 26 september keurden zij unaniem een resolutie goed ter ondersteuning van BDS-beweging tegen Israël, waarin zij hun standpunt theologisch recht­vaardigden door te zeggen: "De huidige politieke natiestaat Israël en het Israël in de Bijbel moeten niet met elkaar verward worden, en ook de ideologie van het zionisme en de religie van het Jodendom mogen niet met elkaar verward worden."

De Zuid-Afrikaanse opperrabbijn dr. Warren Goldstein noemde deze verklaring 'onaanvaardbaar', en veroor­deelde de resolutie als geheel als 'moreel beledigend en gebaseerd op een volledige verdraaiing van de geschiedenis'. Hij zei verder, dat vergelijkingen met de apartheid niet alleen onwaar waren, maar ook de slachtoffers van echte apartheid beledigden. "De mensen die hun eigen geschiedenis vergeten zijn gedoemd om die te herhalen", voegt dominee John Atkinson, internationaal voorzitter van het Church’s Ministry among Jewish people (CMJ), toe.

Op de opiniewebsite Opiniez.com werd eerder dit jaar meer uitleg gegeven over de achtergrond van de BDS-beweging. "Wereldwijd opererende BDS-activisten gaan er van uit dat Israël geen bestaansrecht heeft en als Joodse staat moet verdwijnen. De 'bezetting' moet worden beëindigd, het land volledig gedemilitariseerd en 5,5 miljoen door de VN-organisatie UNRWA erkende Palestijnse vluchtelingen moeten zich vrij op het grondgebied van Israël kunnen vestigen."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Dit was voorspelbaar na het “ zogenaamd “ afschaffen van de apartheid in Zuid Afrika. Het land zucht nu onder de ANC terreur.